Световният №1 в тениса Новак Джокович сензационно отпадна от Мастърс

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович сензационно отпадна от Мастърс
Коментари Харесай

20-годишен изхвърли Джокович от Индиън Уелс

Световният №1 в тениса Новак Джокович сензационно отпадна от Мастърс в Индиън Уелс още преди 1/8-финалите. Петкратният първенец в шампионата загуби в III кръг от допустимо най-неочаквания противник - влезлия като " благополучен губещ " от квалификациите Лука Нарди. 20-годишният италианец надигра звездния сърбин с 6:4, 3:6, 6:3 след 2:20 ч. борба на централния корт в Рая на тениса и записа най-великата победа в прохождащата си кариера.

Заемайки 123-то място в международната класация, Нарди се трансформира в най-ниско ранкирания тенисист, побеждавал в миналото Джокович в сериите " АТР 1000 " или в Големия шлем. Също по този начин той е четвъртият най-ниско ранкиран играч, реализирал триумф против настоящ №1 в света на равнище Мастърс.

" Мисля, че преди довечера никой не беше чувал за мен. Надявам се, че публиката се наслаждения на играта. Аз персонално съм супер благополучен сега ", показа Лука, който преди мача призна, че като дребен е имал афиш на Новак в стаята си.

За италианеца това беше пети извоюван мач във веригата на АТР. Първата си победа против състезател от Топ 50 той извоюва във II кръг в Индиън Уелс, надделявайки над китаеца Джан Джиджън (№50) също в три сета - 6:3, 3:6, 6:3. Срещу Джокович младият гений заложи на изключително нападателна тактичност и проби отбраната на 36-годишния белградчанин със постоянна игра от главната линия, комбинирана с навременни и ефикасни излизания на мрежата.

" Не знам по какъв начин останах спокоен. Мисля, че беше някакво знамение. Та аз съм на 20, някъде отвън Топ 100 и надвивам Новак. Това е полуда ", добави Нарди.

В разногласието за място на 1/4-финалите негов противник ще бъде №17 в схемата Томи Пол (САЩ), който се оправи в два сета с №14 Юго Умбер (Франция) - 6:4, 6:4.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР