Световният №1 Рафаел Надал промени програмата си и отказа участие

...
Световният №1 Рафаел Надал промени програмата си и отказа участие
Коментари Харесай

Контузия в коляното извади Надал от турнира в Базел

Световният №1 Рафаел Надал промени програмата си и отхвърли присъединяване на шампионата в Базел. Надпреварата в зала от категорията " АТП 500 " разгласи публично, че Роджър Федерер ще заеме мястото на испанеца като първи подложен в главната скица. Причината за отсъствието на Надал е травма в дясното коляно, получена на шампионата в Шанхай.

" След обзор при своя доктор в Барселона международният №1 разгласи, че няма да взе участие на шампионата. Според докторите той страда от претоварване на коляното в последните седмици, което води до инфектиране. Проблемите му са се изострили на шампионата в Шанхай ", оповестиха уредниците на шампионата в Базел.

Надал игра с превръзка на коляното във финала от " Мастърс 1000 " в китайския град, изгубен с 4:6, 3:6 от Федерер. Поражението постави и завършек на серията от 16 следващи победи на водача в международната класация, който преди този момент победи на шампионата в Пекин.

Контузията на испанеца ще направи борбата за върха в международната класация още по-оспорвана. В момента той има 10 465 точки, а Федерер е с 8505. В случай, че завоюва в родния си град швейцарецът ще добави 500 към актива си и ще изостава единствено с 1460.

От щаба на Надал не чакат той да има проблем да взе участие на последните два огромни шампионата през годината в Париж и Лондон. В конкуренцията във френската столица се присъждат 1000 точки за спечелилия, а на финалния " Мастърс " в Лондон – 1500 за този, който не допусне нито една загуба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР