Световният №1 Новак Джокович сподели в live Instagram чат с

...
Световният №1 Новак Джокович сподели в live Instagram чат с
Коментари Харесай

За медитацията и важността на упражненията за дишане, разказва Джокович

Световният №1 Новак Джокович показа в live Instagram чат с италианския си сътрудник Фабио Фонини какъв брой основна роля играе медитацията в тенис кариерата и живота на сърбина. Ноле е прочут с твърдостта и непоколебимостта си в най-възловите моменти и един от най-ярките образци за мощния му темперамент и способността му да се концентрира оптимално в най-критичните обстановки бе миналогодишният край на " Уимбълдън ", когато балканецът отрази два мачбола при сервис на Роджър Федерер и в последна сметка прекърши швейцареца след епична борба за историята.

" Упражненията за дишане са доста по-полезни, в сравнение с хората си мислят. Добрият темп на дишане е основен за разбирането и подобряването на личното ти психическо, физическо и прочувствено положение. Правя го, когато се нуждая от успокоение, или откакто се събудя на сутринта, с цел да имам по-голяма сила ", изясни носителят на 17 трофеи от " Големия шлем ".

" Медитацията не е религиозно нещо, а по-скоро нещо персонално, което упражнявам, с цел да бъда здрав, изключително поради пренасищането с информация в актуалния свят. Правя го от десетилетие и това ми оказва помощ както на корта, по този начин и отвън него ", добави 32-годишният сърбин, говорейки за медитацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР