Световният №1 Новак Джокович обърна трудно петия в света Андрей

...
Световният №1 Новак Джокович обърна трудно петия в света Андрей
Коментари Харесай

Григор срещу Джокович на финала в Париж

Световният №1 Новак Джокович обърна мъчно петия в света Андрей Рубльов с 5:7, 7:6(3), 7:5 за тъкмо три часа игра и се класира за финала на „ Мастърс 1000 “ шампионата в Париж, където на следващия ден ще спори за купата с най-хубавия български тенисист Григор Димитров.
Прочетете още
Още в първия гейм Рубльов проби подаването на Джокович, който обаче незабавно върна пробива. След това двамата печелеха сервис-геймовете си, като в осмия международният №5 на три пъти пропусна опция да пробив още веднъж сърбина. Така се стигна до 12-ия гейм, в който Рубльов отново стигна до точка за пробив, което се оказа и сетбол, завоюва я и взе сета със 7:5.

Вторият сет също бе извънредно равносилен и още веднъж изпълнен със зрелищни отиграване за наслада на почитателите. Нито един от двамата не губеше на собствен сервис, като във втория гейм Рубльов пропиля опция за пробив, а в петия на три пъти това стори и Ноле, който не съумя да пробие руснака и в седмия гейм, макар че му се откри нова опция. След това те продължиха да печелят безапелационно на собствен сервис и се стигна до тайбрек, в който Джокович дръпна с 5-2 и по-късно го завоюва със 7-3 точки.

Джокович стартира с гейм на нула третата част, а Рубльов завоюва надалеч по-трудно своето подаване. Двамата продължиха да печелят подаванията си, а Ноле изтърва два шанса за пробив в четвъртия гейм. След гейм на нула сърбинът поведе с 6:5 и руснакът се срина в идващия гейм на собствен сервис. При 40-15 в своя изгода Джокович имаше два мачбола и осъществя първия от тях за 7:5, с цел да се класира за финала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР