Световният №1 Новак Джокович, който утре ще отстъпи първото място

...
Световният №1 Новак Джокович, който утре ще отстъпи първото място
Коментари Харесай

Джокович не загуби сет и на финала, грабна нова титла в Париж

Световният №1 Новак Джокович, който на следващия ден ще отстъпи първото място в ранглистата на ATP на Рафаел Надал, завоюва за пети път шампионата от категорията " Мастърс " в Париж. 32-годишният сърбин, който предишния сезон загуби на финала от руснака Карен Хачанов, през днешния ден надигра в директния конфликт за трофея канадеца Денис Шаповалов с 6:3, 6:4. Джокович направи по един пробив във всеки от двата сета и победи във френската столица за първи път от четири години, като тази седмица не загуби нито сет в петте мача, които изигра. Ноле има три следващи трофеи в шампионата в зала " Берси " сред 2013 и 2015 година, а първият му успех в това съревнование е през 2009.

He hasn't dropped a set all week!

The moment @DjokerNole claimed his 5th @RolexPMasters title.

: @TennisTV pic.twitter.com/c5I4uZMSp4
— ATP Tour (@atptour) November 3, 2019 Двубоят стартира по желан за Джокович метод, откакто лидерът в схемата проби първия сервис-гейм в мача на съперника си и това му оказа помощ да се откъсне напред в резултата - 3:0. Опитният Джокович с лекост поддържаше задатъка си от пробив в резултата, като в първата част не даде нито един брейкпойнт на 20-годишния канадец.
111 Tour-Level Finals
77 Tour-Level Titles
50 ATP Masters 1000 Finals
34 ATP Masters 1000 Titles
5 @RolexPMasters

This career just keeps getting better for @DjokerNole

: @TennisTV pic.twitter.com/fCqWpi5io4
— ATP Tour (@atptour) November 3, 2019 Втората част също мина по усета на балканеца, който в седмия гейм осъществя пробив за 4:3 и това се оказа решаващо. В идващия гейм сърбинът отрази единствената опция за пробив на Шаповалов в целия дуел и поведе с 5:3. Канадецът редуцира изоставането си на един гейм при 4:5, само че не съумя да стори нищо повече. С гейм на нула Джокович постави точка на разногласието и сподели, че няма никакво желание да подвига бялото знаме в борбата с Надал за първото място в света до края на годината. Джокович към този момент е с 8945 точки в класацията ATP Race, а лидерът Надал е с 640 точки повече (9585).

Most Tour-Level Titles in Open Era (Est. April 1968)

Connors: 109
Federer: 103
Lendl: 94
Nadal: 84
@DjokerNole: 77
John McEnroe: 77

Now level with McEnroe...@DjokerNole is coming for the rest!#RolexParisMasters pic.twitter.com/3hUaaTr3X0
— ATP Tour (@atptour) November 3, 2019 След четвъртата си победа от четири мача против Шаповалов (сърбинът има единствено един изгубен сет от канадеца) Джокович завоюва 34-а купа от категорията “Мастърс” и се приближи единствено на една от рекордьора Надал. Освен това Ноле се изравни с американската легенда Джон Макенроу на петото място в класацията за най-вече трофеи в “Оупън ерата”. Джокович и Макенроу са с по 77, а пред тях са единствено Рафаел Надал (84), Иван Лендъл (94), Роджър Федерер (103) и рекордьорът Джими Конърс (109).

It’s gonna be tricky to kiss this one, @DjokerNole @RolexPMasters pic.twitter.com/QcHHRGYUxH
— ATP Tour (@atptour) November 3, 2019 Припомняме, че на полуфиналите Джокович прекърши първата ракета на България Григор Димитров. Шаповалов пък се класира на финала, елиминирайки без игра Рафа Надал, който не излезе на корта заради контузия в коремната област.
" You already have a great career but I am sure that the best things are yet to come for you. "

Serious respect between @DjokerNole & @denis_shapo

: @TennisTV | @RolexPMasters pic.twitter.com/H7f3IM08T0
— ATP Tour (@atptour) November 3, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР