Световният №1 Новак Джокович бе гост на подкаста Tennis Legends

...
Световният №1 Новак Джокович бе гост на подкаста Tennis Legends
Коментари Харесай

Джокович за US Open, Ролан Гарос и подновяването на ATP тура

Световният №1 Новак Джокович бе посетител на подкаста Tennis Legends на Eurosport и изрази насладата си от решението сезонът да бъде възобновен през август (14 август в ATP и 3 август в WTA). 33-годишният сърбин призна, че няма самообладание да играе на " Ролан Гарос ", като не се ангажира с присъединяване на US Open, само че се надява, че макар рецесията, обвързвана с пандемията от COVID-19, в Ню Йорк ще се получи един " прелестен шампионат ".

" Изключително благополучен и разчувствуван съм, че всички шампионати, изключително тези от " Големия шлем ", работят по организацията на събитията си. Завръщането на тура е фантастична вест. Сигурен съм, че приказвам от името на всички играчи и почитатели, на всички, които са част от екосистемата на тениса. Точно това чакахме през всичките тези месеци. Надяваме се и се молим турът да бъде възобновен доста скоро. Мисля, че доста хора бяха скептично настроени, изключително за шампионатите в Съединени американски щати, като се има поради през какво са минали Съединените щати като страна по време на тази пандемия. Така че доста хора, в това число аз, бяха доста скептични по въпроса дали това ще се случи или не.

 Горан Иванишевич: Да стана треньор на Джокович беше като оферта от Реал Мадрид
Много сме удовлетворени, несъмнено, че това се случва. Много е значимо да осигурим благоприятни условия и работни места. Важно е да осигурим на играчите благоприятни условия да се състезават, тъй като в последна сметка това е нещото, което вършим. Като професионални тенисисти ние обичаме спорта, той е наша пристрастеност. Състезанието и пътуването ни липсват. В края на краищата, липсва ни да бъдем в тура. Затова мисля, че това е доста положителна вест.

Разбира се, би трябвало да кажа, че разпоредбите и ограниченията към днешна дата са много строги. Трудно е поради карантината и поради това, че някои играчи, изключително тези от Южна Америка, нямат опция да напущат страните си, с цел да пътуват до Съединени американски щати. да се надяваме, че това ще се промени: ATP и USTA работят в тази тенденция. Най-лошият сюжет е нещата да останат по този начин, само че има време.

 Джокович имал непосредствен контакт със инфектиран с COVID-19
Да се надяваме, че всеки един участник, който е определен по класация и е заслужил мястото си на US Open, ще има идентична опция да пътува и да се състезава като всеки различен. Това е доста, доста значимо, тъй като това е фундаментът на ATP и интернационалния тенис.

Всички ние групово ще се опитаме да създадем по този начин, че това да бъде с приоритет. Да се надяваме, че в идващите два месеца някои от тези ограничавания и ограничения ще бъдат поразхлабени, с цел да се получи един в действителност прелестен шампионат ", показа Джокович, говорейки за обстановката, обвързвана с Откритото състезание на Съединени американски щати и подновяването на сезона в ATP тура, което се чака да стане факт в средата на август.

 Джокович пречупи Зверев, само че и двамата отпаднаха, а Ноле се разплака (видео)
В същото време Джокович се вълнува и от идното издание на " Ролан Гарос ". Турнирът от " Големия шлем " в Париж бе изместен от края на май за началото на есента и ще стартира на 27 септември (квалификациите започват на 21 септември).

" Разбира се, " Ролан Гарос " е с нови дати на осъществяване в календара и съм удовлетворен, че съумяха да спасят конкуренцията, тъй като разбирам затрудненията и провокациите, свързани с организацията на шампионата. Прекрасно е, че имаме покрив на " Филип Шатрие " (централния корт на " Ролан Гарос " ) тази година, тъй че това са положителни неща и очаквам с неспокойствие шампионата. Все отново това е един от най-важните и хубави шампионати в света. Винаги е наслаждение за мен да играя там и нямам самообладание още веднъж да бъда там ", показа Ноле, разяснявайки и най-голямото събитие на клей в света на тениса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР