Световният № 2 Рафаел Надал призна, че е подкрепял Доминик

...
Световният № 2 Рафаел Надал призна, че е подкрепял Доминик
Коментари Харесай

Рафа не изненада никого с пристрастията си за финала в Мелбърн

Световният № 2 Рафаел Надал призна, че е подкрепял Доминик Тийм против Новак Джокович във финала на Откритото състезание на Австралия, тъй като при победа на австриеца щеше да резервира първото си място в международната класация.

Джокович завоюва мача за купата в пет сета и по този метод измести Надал от върха в ранглистата.

"Нормално е да избирам Тийм да бе спечелил. Не желая да съм двуличник. За мен щеше да е по-добре Тийм да победи. Но почтено казано, спах изцяло обикновено в последните дни. Това е част от нашия спорт и не ми се отразява. Новак е изключително добър на този шампионат. И сега той е най-хубавият тенисист в света. Това споделят цифрите. Аз мога само да го поддържа за следващия огромен триумф ", разяснява Надал преди демонстративния си мач с Роджър Федерер в Южна Африка на следващия ден.

Испанецът разяснява и все по-доброто показване на тенисистите от по този начин нареченото Некст Джен потомство.

"Има доста положителни млади играчи. В полуфиналите в Австралия имаше един представител на Некст Джен - Зверев, тъй като към този момент не можем да считаме Тийм за Некст Джен. Той не е на 20 или 21 години, а на 26. В Тура има доста положителни играчи, които ще имат своите шансове в идващите месеци ", показа Надал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР