Световният вицешампион – Хърватия, достигна до полуфиналите на Мондиал 2022,

...
Световният вицешампион – Хърватия, достигна до полуфиналите на Мондиал 2022,
Коментари Харесай

Коравите хървати пречупиха фаворита на Световното

Световният вицешампион – Хърватия, доближи до полуфиналите на Мондиал 2022, откакто отстрани суперфаворита Бразилия на 1/4-финалите. Това се случи, откакто в постоянното време резултатът беше 0:0, а в края на първото продължение Неймар поведе Селесао напред.

Тогава звездата на Бразилия комбинира с Родриго и финтира бранители на Хърватия, след което и вратаря на „ ватрените “, осведомят от Гонг. И до момента в който всички мислеха, че Селесао ще вземе тази среща, то хърватите изравниха в 117-ата след гол на резервата Бруно Петкович, чието попадение прати мача в дузпи.

При тях бразилците направиха два пропуща посредством Родриго Гояс и Маркиньос, до момента в който „ ватрените “ бяха безпогрешни, с цел да продължат напред.

В полуфиналите в този момент Хърватия чака спечелилия сред Аржентина и Нидерландия, като двата отбора ще си дадат директен спор в петък вечер.

Първият прецизен удар отиде на сметката на Селесао след пет минути игра, откакто Винисиус Жуниор стреля по диагонала отляво, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Ливакович. Иначе, Бразилия беше тимът, който повече владееше топката от началото на срещата, като хърватите изчакваха своя противник вероятно на контраатаки.

В десетата пред Виниус се откри добра опция за истрел, откакто с лекост отстрани Юранович, само че той реши да подава вдясно за Рафиня, който не отигра добре тази обстановка за латиносите. Три по-късно пък бразилците приложиха доста висока преса, а Хърватия сътвори контранападение. Юранович даде вдясно за Пашалич, който даде пас към Перишич, само че той се размина с топката.

В 20-ата бразилците разиграха чудесно в наказателното поле на противника, а Винисиус бе открит и стреля, само че защитник на " ватрените " блокира опита му. Секунди по-късно пък удар на Неймар беше отразен от Ливакович.

След половин час игра Иван Перишич надигра Едер Милитао вляво по нападението на хърватите. След това влезе във вътрешността и потърси с шут далечния ъгъл, само че прати топката неопределено. Три преди края на първата част Селесао получи директен свободен удар след нарушаване против Винисиус. Неймар стреля от фал, а топката рикошира в стената, след което попадна в обятията на Ливакович.

Селесао стартира с огромен напън второто полувреме и в първите четири минути на два пъти можеше да открие резултата. Първо Йошко Гвардиол си засече досадно топката към своята врата, само че Ливакович отрази. Малко по-късно удар на Нейамр беше блокиран от Ловрен. В 55-ата Ричарлисон пусна страховит пас в наказателното поле на " ватрените " за Неймар, който стреля с левия крайник, само че и този път Ливакович се намеси, спасявайки своя отбор.

Натискът на " златистите " продължаваше с всяка минала минута, ав 66-ата Лукас Пакета комбинира с Родриго, а халфът на Уест Хем се оказа самичък " очи в очи " с Ливакович и вместо да пусне топката край хърватския пазач го нацели него.

Четвърт час преди края Ричарлисон още веднъж изведе Неймар по подобен метод вляво на наказателното поле на " ватрените ", само че Ливакович за следващ път направи грандиозно избавяне. В 81-ата Антони прокара топката сред краката на Соса и видя Родриго вляво. Той върна леко обратно за Лукас Пакета, който стреля мощно, само че и този път Ливакович се намеси.

В 103-ата Бруно Петкович с едно придвижване отстрани Едер Милитао и Тиаго Силва, след което пусна за Брозович, който насочи удар, само че неакуратен. В добавеното време на първото продължение Неймар откри резултата по магнетичен метод. Нападателят комбинира на двойно с Родриго, който му върна. Последва нахлуване на Ней в наказателното поле на хърваите, след което той финтира няколко хърватски бранители плюс вратаря Ливакович, с цел да прониже противника на Селесао - 1:0 за Бразилия. С този си гол Неймар изравни великия Пеле с по 77 гола в историята на бразилския футбол.

В 117-ата минута " ватрените " сътвориха извънредно нахлуване, откакто бразилците сбъркаха в отбрана, а Оршич подаде към Бруно Петкович. Той стреля, а след рикошет в Маркиньос, то Алисон нямаше какво да стори и хърватите изравниха - 1:1.

Бразилците отново натиснаха своя конкурент, а в самия край Каземиро беше покрай това да вкара втри гол след безредие в наказателното поле на " ватрените ", само че Ливакович за следващ път избави своята нация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР