Световният технологичен лидер Huawei се превърна и в първият производител

...
Световният технологичен лидер Huawei се превърна и в първият производител
Коментари Харесай

Huawei показа първата кола, която се управлява от смартфон

Световният софтуерен водач Huawei се трансформира и в първият производител на мобилни устройства в света, който употребява смарт телефон с изкуствен интелект, с цел да ръководи автомобил. Проектът " RoadReader " минава оттатък границите на технологията за различаване на обекти на Huawei и слага опциите за самообразование, скоростта и продуктивността на устройствата с изкуствен интелект на компанията в един неповторим тестови план.
За разлика от други безпилотни коли, които просто виждат трудностите, Huawei трансформира първокласния седан Porsche Panamera в безпилотно транспортно средство, което освен вижда, само че значително схваща заобикалящата среда. Това значи, че може да разграничава сред 1000 разнообразни обекта, в това число котка и куче, топка или мотор, и да се научи да прави най-подходящия курс на придвижване.

Проектът RoadReader на Huawei употребява преимуществата на изкуствения разсъдък в Huawei Mate 10 Pro. Устройството употребява AI, с цел да разпознава автоматизирано обекти като котки, кучета, храни и други предмети, с цел да помогне на хората да вършат фотоси като експерти.

Повечето самостоятелни коли, които сега се създават, разчитат на изчислителната мощност на целево основани чипове, които се създават от външни софтуерни снабдители. Въпреки това, като част от продължаващата си задача да прави невъзможното допустимо, Huawei употребява към този момент съществуващата в смарт телефоните си технология, демонстрирайки изключителната функционалност и дарба да взаимодейства с най-модерната технология, създадена за потребление в самоуправляващи се коли.

" Нашият смарт телефон към този момент е извънреден при различаване на обекти. Искахме да забележим дали за къс интервал от време можем да го научим освен да ръководи кола, само че и с опциите на AI, да разпознава избрани обекти и да се научи да ги заобикаля ", споделя Андрю Герихи, основен маркетинг шеф на Huawei в Западна Европа. " Ако технологията ни е задоволително умна, с цел да реализираме това единствено за 5 седмици - какво друго може да е допустимо? " - прибавя той.

Huawei ще показа плана RoadReader и опциите на автомобила на двудневно събитие на мобилния конгрес в Барселона (MWC 2018) от 26 до 27 февруари 2018 година. Присъстващите ще бъдат поканени на персонален тестдрайв на автомобила, обучавайки го да разпознава и маневрира към избрани обекти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР