Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс

...
Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс
Коментари Харесай

Макс Верстапен с най-добро време и в третата свободна тренировка преди Гран при на Япония

Световният първенец във Формула 1 за последните два сезона Макс Верстапен даде най-хубаво време в третата свободна подготовка преди неделното Гран при на Япония.

На пистата " Сузука " нидерландският водач на Ред Бул завъртя най-бърза обиколка за 1:30.267 минути и завоюва трета поредна подготвителна сесия. Той остави на 0.240 секунди зад себе си английския водач на МакЛарън Ландо Норис. На още 0.044 секунди зад Норис пък се подреди австралийският му съотборник Оскар Пиастри, с което се затвърди усещането, че МакЛарън ще бъде най-опасният съперник на Ред Бул на скоростната японска писта.

Четвъртото време в тренировката остана за втория водач на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът приключи на 0.737 секунди от Ферстапен, само че въпреки всичко бе по-бърз от водачите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц-младши, които окупираха петата и шестата позиция в тренировката.

Британците Люис Хамилтън и Джордж Ръсел с Мерцедес приключиха седми и осми в тренировката, само че изоставането и на двамата от Верстапен бе в границите на към секунда.

Квалификацията за място на стартовата решетка стартира в 9:00 часа българско време.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР