Световният шампион във Формула 1 от последните две години Макс

...
Световният шампион във Формула 1 от последните две години Макс
Коментари Харесай

Макс Верстапен започва похода си към титла №3 от полпозишън

Световният първенец във Формула 1 от последните две години Макс Верстапен ще стартира своя поход към третата си купа от първата позиция на стартовата решетка. Нидерландецът си заслужи това право откакто завоюва квалификацията преди Гран При на Бахрейн, като за него това е втори полпозишън на „ Сахир “ след този от 2021 година.

Комапния на нидерландеца на първата редица по-късно през днешния ден ще прави неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес, който бе с 0.138 секунди по-бавен от Верстапен във вчерашната борба за полпозишъна. Окупацията на първата редица от страна на Верстапен и Перес затвърди прогнозите, че при започване на сезона тимът на Ред Бул ще има задатък по отношение на своите преследвачи.
 Верстапен отвя конкуренцията и ще потегли първи в Бахрейн Верстапен отвя конкуренцията и ще потегли първи в Бахрейн
Втората редица през днешния ден ще бъде за двамата водачи на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които обаче са по-скоро новобранци за успеха в Гран При на Бахрейн. Причината за това е фактът, че техните спортни симулации в петък не бяха доста позитивни, а техният главен проблем в тях беше износването на гумите.
 Леклер изясни за какво остана в бокса в края на квалификацията в Бахрейн Леклер изясни за какво остана в бокса в края на квалификацията в Бахрейн
Един водач, който сподели доста положително спортно движение във втората подготовка в петък беше Фернандо Алонсо, който тази седмица прави своя дебют за Астън Мартин. Двукратният международен първенец ще започва пети през днешния ден и е доста допустимо да прескочи двамата водачи на Ферари в хода на дистанцията от 57 обиколки и да се качи на почетната стълбичка. Темпото в дълга серия на обиколки на Алонсо в петък бе конкурентно с това на Верстапен и Перес, което може и да сътвори проблеми за водачите на „ биковете “ през днешния ден.
 Алонсо се съмнява в възможностите на Астън Мартин за подиум в Бахрейн Алонсо се съмнява в възможностите на Астън Мартин за подиум в Бахрейн
Заедно с Алонсо на третия ред на стартовата решетка ще застане водачът на Мерцедес Джордж Ръсел. Четвъртата редица също ще бъде поделена сред „ Черните стрели “ и Астън Мартин, защото Люис Хамилтън ще започва седми, а Ланс Строл осми.
 Хамилтън: Очаквах да сме по-назад Хамилтън: Очаквах да сме по-назад
Както е известно канадецът взе участие в Бахрейн по-малко от две седмици откакто контузи дясната си китка при рухване с колело в Испания. След него той се подложи на интервенция при лекар Хавиер Мир в Барселона и трябваше да пропусне предсезонния тест, който се организира в Бахрейн предходната седмица. Въпреки тази травма обаче Строл и неговият екип взеха решението той да се включи в първия старт за сезона.
 Строл е пазел контузената китката във втората подготовка в Бахрейн Строл е пазел контузената китката във втората подготовка в Бахрейн
Топ 10 на стартовата решетка ще добавят Естебан Окон и завръщащият се като титуляр във Формула 1 след тригодишно неявяване Нико Хюлкенберг, който ще се състезава за Хаас. Зад тях на стартовата решетка ще бъдат Ландо Норис, Валтери Ботас, Гуаню Джоу, Юки Цунода, Алекс Албон, Логан Сарджънт, Кевин Магнусен, Оскар Пиастри, Ник де Врийс и Пиер Гасли.

Надпреварата за Гран При на Бахрейн, първи старт за сезон 2023 във Формула 1, стартира в 17:00 часа българско време по-късно през днешния ден и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР