Световният шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа

...
Световният шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Промоутърът на Джошуа: През пролетта чакайте мега сблъсък срещу Кубрат Пулев

Световният първенец в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа разгласи, че се готви за мач против Кубрат Пулев. В изявление за в. „ Сън “ 30-годишният британец дефинира местоположението и времето, когато ще се организира мачът за купата във версия Международна боксова федерация (IBF). Както е известно, Кобрата е формален кандидат за шампионския пояс на IBF.

Джошуа в събота вечерта взе реванш от Анди Руис и го победи със съдийско решение в Дирия (Саудитска Арабия). Той призна, че избира Дилиан Уайт за идващ противник, само че най-вероятният му конкурент ще бъде Кубрат Пулев. Мачът се чака да е през март на 60-хилядния ултра съвременен нов стадион на Тотнъм.

„ Ще бъде мегасблъсък. Вижте единствено какъв брой хора пристигнаха за мача в Саудитска Арабия. Това демонстрира, че свръхтежката категория към момента се радва на огромен интерес. Искам да изляза за отбрана на международните си трофеи на родна територия. Ще бъде по-добре да се удрям с британец, само че в случай че няма подобен късмет, то ще последвам разпоредбите за формалните кандидати “, съобщи Джошуа.

„ Мисля, че ще се удрям в Лондон в идващия си мач. Британските почитатели имат огромна роля в моята кариера. Освен това на родна територия аз нямам загуба. Започвам незабавна работа, защото през март следва отбраната на купите “, добави английският боксьор.

Изявлението на Джошуа беше прочетено на Кубрат Пулев, който тази заран беше посетител в предаването „ Здравей, България “ по " Нова Телевизия ". Кобрата направи сбит коментар по тематиката: „ Идеално! Аз към този момент споделих, че съм подготвен за мач с Антъни. Трябва ми един месец, с цел да вляза във форма и по-късно здрава работа “.

Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, от своя страна обърна палачинката, откакто през предходната седмица твърдеше, че идващият мач на английския боксьор най-вероятно ще е против Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия. Причината за това е по-големият интерес от страна на спонсорите. Тогава Хърн въпреки всичко призна, че мач с Кобрата е по-възможен в Англия, само че в миналото във времето. Сега това несигурно в миналото във времето наподобява все по-конкретно.

„ Новият стадион на Тотнъм е едно прелестно оборудване за боксов мач от сходно равнище. Трябва да проучим обстановката. Телефонът ми прегря след мача в събота. Всички ми оферират разнообразни дестинации и упорстват: „ Доведи го тук, доведи го тук “. Всички видяхте какво направиха в Саудитска Арабия и имаме доста други варианти, само че Ей Джей желае да се бие още веднъж във Англия. Преди време говорихме с Тотнъм по отношение на вероятността да одобряват реванша с Анди Руис, само че датите не бяха комфортни. Сега обаче може и да имаме съгласие “, разяснява промоутърът Еди Хърн.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР