Световният шампион в колоезденето Джак Бобридж бе осъден на четири

...
Световният шампион в колоезденето Джак Бобридж бе осъден на четири
Коментари Харесай

Световен шампион по колоездене влиза в затвора за трафик на наркотици

Световният първенец в колоезденето Джак Бобридж бе наказан на четири години затвор за търговия с опиати, предадоха международните организации. 29-годишният австралиец, който завоюва сребърни медали в отборното гонене на последните две Летни олимпийски игри, преди да се откаже в края на 2016, бе задържан преди две години в Пърт, Австралия по обвинявания в търговия на екстази, откакто негов другар бил заловен с опиата в нощен клуб.

Съдът в Пърт призна трикратния международен първенец за отговорен в доставянето на стотици таблетки екстази до някогашния професионален колоездач Алекс Макгрегър. Защитата на Бобридж пледира почтен.

" Вие бяхте един необикновен колоездач. Това е безспорна покруса “, съобщи в прочувствена тирада съдията по делото Стивън Скот при произнасянето на присъдата. Със страдание, Скот заключи, че първенецът е паднал в клопката на „ празненствата, опиатите и алкохола “, до момента в който е бил към момента първокласен колоездач, само че пристрастеността му не е била опрощение за снабдяването им в обществото.

Бобрдиж бе наказан на четири години и шест месеца и може да бъде освободен при положително държание след две години и шест месеца. В своята забележителна и сполучлива кариера, Бобридж кара в четири версии на Джиро д‘Италия и завоюва на четири пъти Игрите на благосклонност.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР