Световният шампион с Аржентина Лионел Меси спечели наградата за най-добър

...
Световният шампион с Аржентина Лионел Меси спечели наградата за най-добър
Коментари Харесай

ФИФА обяви Лионел Меси за номер 1 за 2022

Световният първенец с Аржентина Лионел Меси завоюва премията за най-хубав състезател на 2022 година на премиите най-хубавите футболисти на ФИФА в Париж, съобщи Агенция Франс Прес. Меси победи съотборника си в ПСЖ и противник на финала на Световното състезание по футбол Килиан Мбапе, а другият кандидат за премията бе носителят на Златната топка Карим Бензема.
Лионел меси и Джани Инфантино
35-годишният Меси получи премията за трети път след 2009 година и 2019 година, наследявайки полския нападател Роберт Левандовски, който завоюва през 2020 година и 2021 година Отличието, за което гласоподават треньорите и капитаните на националните тимове, публицисти, а също и почитатели, е самопризнание за годината, в която някогашната звезда на Барселона увенча славната си кариера, като изведе Аржентина до победа на Световното състезание.

Меси вкара два пъти в епичния край в Доха, когато Аржентина победи Франция с дузпи, макар че Мбапе вкара хеттрик при забележителното тъждество 3:3. Той получи и Златната топка за най-хубав състезател на Мондиала, макар че Мбапе беше стана голмайстор с осем гола, един повече от Меси.

" Тази година беше просто луда за мен, с цел да мога да реализира фантазията си, за която се борих толкоз настойчиво. В последна сметка я получих и това е най-прекрасното нещо, което се е случвало в кариерата ми ", сподели Меси за успеха си на Световното състезание, до момента в който получаваше премията си. " Това е фантазия за всеки футболист, само че нещо, което доста малко могат да осъществен ", добави Меси. Той седеше в парижкия спектакъл сред Мбапе и брачната половинка си Антонела Рокуцо.

Той взе премията единствено 24 часа откакто в композиция с Мбапе изведе ПСЖ до победа с 3:0 против „ Марсилия “ в Лига 1. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР