Световният рекорд в спринта на 100 метра при жените падна,

...
Световният рекорд в спринта на 100 метра при жените падна,
Коментари Харесай

Поставиха нов рекорд за най-бавен спринт на 100 метра

Световният връх в спринта на 100 метра при дамите падна, само че друг на Илейн Томпсън-Хера, който олимпийската шампионка сложи през 2021-wа.

Тогава на Световното състезание тя пробяга дистанцията за 10.54 секунди - по-бързо от всяка друга жена в историята.

Но през вчерашния ден бе подложен нов връх, този път в противоположния набор, а точно за най-бавния спринт в публично надпревари под егидата на Международната федерация по лека атлетика.

Негов създател е Насра Абукар от Сомалия, която пробяга най-кратката отдалеченост за 21.81 секунди.

Време, което изглеждаше комично на фона на останалите спринтьорки към нея, а и време, което би подобрил всеки средностатистически човек в добра форма.

Това се случи на Световното университетско състезание, където Абукар се прочу с бавното си тичане, завършвайки малко над 10 секунди зад победителката, която пробяга дистанцията за 11.58 секунди.

Камерите даже не съумяха да уловят сомалийката, която просто бе толкоз обратно, че не попадаше в кадър, а за всеки бе видно, че приказваме за човек, нямащ нищо общо с леката атлетика, или най-малко не и на професионално равнище.

Нейният звезден спринт бързо обиколи обществените мрежи и Абукар се трансформира в звезда, само че управителните органи на леката атлетика незабавно започнаха следствие по какъв начин сходна спортистка е позволена на Световно, било то и университетско.

Оказа се, че няма нищо инцидентно, защотоо Насра Абукар е племенница на вицепрезидента на Федерацията по лека атлетика на Сомалия.

Сами се досещате, че тя не е получила своята квота поради резултат от предходно тичане, а поради помощта на своя почитан чичо, съобщи dir.bg.

Информациите са, че въпросният угодлив чичо към този момент е подал своята оставка, а с цел да добиете визия какъв брой постепенно в действителност е времето на сомалийката, ще ви кажем единствено, че досега най-бавният резултат в публично съревнование бе 13,84, с осем секунди по-бързо от Насра Абукар.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР