Световният пазар на умни часовници записва исторически ръст, съобщава анализаторската

...
Световният пазар на умни часовници записва исторически ръст, съобщава анализаторската
Коментари Харесай

Пазарът на умни часовници с исторически ръст

Световният пазар на умни часовници записва исторически растеж, оповестява анализаторската компания Counterpoint Research. Пазарът е записал скок с 24% за 2021 година, като единствено през четвъртото тримесечие са доставени над 40 млн. бройки от тези устройства.

Това е най-големият брой доставки за тримесечие откогато има такива устройства. Пазарът към момента има доста място за напредък и упованията на анализаторите са, че представянето през 2021 година е единствено началото на дълготраен растеж.

Основната причина за интереса на потребителите е, че тези устройства към този момент са добре развити. Преминаха няколко генерации умни часовници и към този момент има огромен избор от разнообразни модели в голям брой ценови класове и с най-различни технологии.

Според данните на Counterpoint, водач на пазара е Apple с 30,1% дял. Конкуренцията обаче става все по-силна и компанията губи 3% от позициите си. За сметка на това обаче междинната продажна цена на Apple Watch се покачва с 3% и устройството на компанията генерира 50% от всички доходи на сегмента.

На второ място е Samsung с 10,2% и огромен растеж, като четвъртата четвърт на годината е най-успешната в историята на марката в тази категория. На трета позиция е Huawei със 7,7% пазарен дял.

Тези устройства към този момент са известни в целия свят, като записват растеж във всички райони. Това ще ускори конкуренцията в допълнение, което ще докара и до по-ниски цени за по-добри устройства, чакат анализаторите.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР