Световният номер 6 Доминик Тийм отказа участие на тенис турнира

...
Световният номер 6 Доминик Тийм отказа участие на тенис турнира
Коментари Харесай

Тийм отказа участие на “Мастърс”-а в Париж и изкачи Григор в схемата

Световният номер 6 Доминик Тийм отхвърли присъединяване на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Париж, който е последното събитие от най-високата категория на АТР. Австриецът разгласи решението си след загубата си от Ришар Гаске във втори кръг на шампионата от сериите АТР500 във Виена. Причината е здравословен проблем, който обаче не е конкретизиран от щаба на Тийм. Той самият желае да се приготви по-спокойно за идните Финали на АТР от 12 до 19 ноември.

Това значи, че Григор Димитров ще се изкачи измежду поставените в главната скица и ще заеме пето място. На мястото на Тийм пък ще взе участие финалиста от US Open Райън Харисън, а идващият в листата на изчакващите е Денис Шаповалов.

A battling performance from @richardgasquet1

Beats local hero Thiem 4-6 7-5 6-1 to move into the last eight in Vienna.#erstebankopen pic.twitter.com/Loyj6UTAov
— Tennis TV (@TennisTV) October 26, 2017
24-годишният австриец е най-натовареният състезател и през 2017 година - във Виена бе 27-ият му шампионат този сезон (за съпоставяне, Роджър Федерер и Рафаел Надал са играли в по 16). Тийм обаче още веднъж не се показа на равнище пред родна аудитория, като в осемте си участия в столицата има четири отпадания във втори кръг, две в първи и единствено един четвъртфинал през 2013 година. От загубата от Хуан Мартин дел Потро на US Open пък Тийм има единствено една победа и към този момент четири провали.

Той е десетият тенисист от топ 30 на международната класация, който пропуща “Мастърс”-а в Париж, като другите са: Анди Мъри, Новак Джокович, Стан Вавринка, Милош Раонич, Кей Нишикори, Томаш Бердих, Ник Кирьос, Жил Мюлер и Фабио Фонини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР