Световният номер 5 в тениса Григор Димитров се класира за

...
Световният номер 5 в тениса Григор Димитров се класира за
Коментари Харесай

Григор Димитров е на четвъртфинал на Мастърс“-а в Монте Карло



Световният номер 5 в тениса Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло, откакто в третия кръг победи германеца Филип Колшрайбер (40-ти в международната ранглиста) с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:4).

В първия сет играта на българина не вървеше и изобилстваше от неточности. Той позволи два пробива и изоставаше с 2:5 гейма, когато съумя ненапълно да внесе ред в играта си, да върне единия пробив и да понижи до 4:5. Но не съумя да направи повече от това и загуби сета.

Димитров позволи пробив и при първото си подаване във втория сет и изостана с 1:2. Тогава играта му навлезе в нормалния темп, ударите му станаха по-точни и по-силни.

Той направи два пробива, обърна резултата до 5:2 и затвори сета при 6:3.

Третият сет вървеше гейм за гейм до 3:3, като на два пъти българинът изпусна благоприятни условия за пробив.

Все отново той реализира това в седмия гейм. После затвърди пробива, въпреки и много мъчно. Германецът понижи изоставането си, само че след това Димитров сподели непоклатимост и резистентност и завоюва сета с 6:4.

Това бе втори мач в шампионата, в който на Григор Димитров му се наложи да направи сложен поврат, откакто изостава с един сет. По същия метод се разви и мача му в предходния кръг против французина Пиер Юг-Ербер.

На четвъртфинала в петък той ще срещне белгиеца Давид Гофен. Също в петък на двамата им следва и четвъртфинален мач като двойка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР