Световният номер 1 Новак Джокович ще опита да завърши един

...
Световният номер 1 Новак Джокович ще опита да завърши един
Коментари Харесай

Джокович ще се опита да изведе Сърбия до втора титла в турнира за Купа Дейвис

Световният номер 1 Новак Джокович ще опита да приключи един от най-хубавите сезони в невероятната си кариера, като изведе Сърбия до купата в шампионата за Купа " Дейвис " за повторно. Сърбия ще се изправи на четвъртфиналите против Англия в четвъртък в Малага (Испания).

Турнирът за Купа " Дейвис " стартира във вторник, когато настоящите първенци от Канада излизат против Финландия, а в сряда Чехия започва против Австралия. Италия също се изправя против Нидерландия в четвъртък на четвъртфиналите.

Джокович доближи до финалите и на четирите шампионата от Големия шлем тази година, като завоюва три от тях, с цел да изпревари Рафаел Надал и да завоюва рекордните 24 трофеи. В неделя той победи италианеца Яник Синер, с цел да завоюва рекорден седми трофей от Финалите на АТП.

Но Джокович към момента не е завършил този сезон, а 36-годишният тенисист не би желал нищо повече от това да изведе Сърбия до отборния трофей за първи път от 2010 година, когато те завоюваха против Франция на финала в Белград.

" Сезонът към момента не е завършил. Наистина бих желал да печеля Купа " Дейвис " със Сърбия. Това е главната цел. Предстои значима седмица за нас, за нашата нация. Ще дадем всичко от себе си ", сподели Джокович.

Задачата на Сърбия ще бъде малко по-лесна, откакто поради травми Дан Евънс и Анди Мъри отпаднаха от състава на Англия. В отбора към момента е международният номер 18 Камерън Нори и младият Джак Дрейпър, както номер 3 в международната класация на двойки Нийл Скупски.

Канада победи Австралия на миналогодишния край и Феликс Оже-Алиасим желае да потвърди, че това не е било случайност.

" Когато и да се съберем като тим, постоянно имаме религия, че можем да спечелим. Концентрирани сме, само че и по-спокойни, знаейки, че завоювахме трофея предходната година ", сподели Оже-Алиасим пред уеб страницата на ITF.

Канада е без контузения Денис Шаповалов, само че в отбора е Милош Раонич за дуела против Финландия.

Купа " Дейвис " също ще бъде късмет за Синeр да преодолее разочарованието от загубата от Джокович на финалите на АТП в неделя. Световният номер 4 е отпред на мощния тим на Италия, който ще бъде любимец против Нидерландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР