Световният номер 1 Магнус Карлсен, заедно с промоутъра Jan Buettner,

...
Световният номер 1 Магнус Карлсен, заедно с промоутъра Jan Buettner,
Коментари Харесай

Шах: Карлсен и Бютнер обявяват Freestyle Chess Tour за топ играчи

Световният номер 1 Магнус Карлсен, дружно с промоутъра Jan Buettner, оповестиха нов многомилионен Freestyle Chess Tour след първото събитие предишния месец в Северна Германия. Бютнер е милионер, натрупал благосъстоянието си от AOL Europe.

Наградният фонд за първото събитие в курорта Weissenhaus към този момент беше $200k. Сега се планува тя да нарасне до $500 000 за Големия шлем в Индия през ноември, $750 000 за Германия през 2025 година и по-късно до $1 милион, когато турнето стане световно.

Топ 25 играчи в света, с дейни рейтинги над 2725, всички са се включили към нов клуб с приоритет за предложения за новите събития. Всички игри ще се играят по разпоредбите за Freestyle (известен също като Fischer Random и Chess 960), където фигурите от задния сан се слагат на инцидентен принцип при започване на играта.

Buettner сподели: „ Моята персонална цел за Големият шлем по шах свободен жанр го прави толкоз сполучлив от комерсиална позиция, колкото и емблематични спортни събития като ATP за тенис, PGA за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР