Световният форум по въпросите на миграцията и развитието се открива

...
Световният форум по въпросите на миграцията и развитието се открива
Коментари Харесай

Световният форум по въпросите на миграцията и развитието се открива в Маракеш

Световният конгрес по въпросите на миграцията и развиването се открива в Маракеш
11 Световен конгрес по въпросите на миграцията и развиването се открива през днешния ден в мароканския град Маракеш. Той ще се организира в конферентния център „ Палмере “ под девиза „ Спазвайки интернационалните задължения за откриване на евентуална на всички мигранти за задачите на развиването “. Съпредседатели на форума са Мароко и Германия.

„ В течение на няколко дни делегатите от над 130 страни ще обсъдят ролята и смисъла на мигрантите в процесите на развиване, а също по този начин ще изучат пътищата за съдействие сред страните от Севера и Юга във връзка с регулирането на миграционния проблем, който е предмет на обща угриженост “, обявиха за ТАСС от организационния комитет на събитието.

Една от основните тематики на Световния конгрес в Маракеш ще бъде „ обмяната на опит при оказването на помощ на мигрантите в приемащите ги страни, в това число в областта на обществената и икономическа акомодация, даването на просветителни услуги, жилище и благоприятни условия за работа “.

Освен това, участниците ще обсъдят приноса на форума в създаването на Световния пакт за миграцията, чието сключване би трябвало да се състои идната седмица в Маракеш.

БГНЕС напомня, че България, наред със Съединени американски щати, Израел, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия отхвърля да подпише този документ.

Сред главните докладчици през първия ден от форума са генералният шеф на Международната организация по миграцията Антонио Виторино и специфичният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации по въпросите на миграцията Луиза Арбур.

В Маракеш за присъединяване в събитието са пристигнали представители на редица интернационалните и районни организация, по-конкретно, Организация на обединените нации, Европейски Съюз, Арабската лига, Организацията за ислямско съдействие, Африканския съюз, Международния комитет Червения кръст, СЗО, ЮНЕСКО, Световната банка и други

Световният конгрес по въпросите на миграцията и развиването се организира в навечерието на Министерската конференция на Организация на обединените нации в Маракеш /10-11 декември/. След приключването на нейната работа се чака страните-членки на Организация на обединените нации да подпишат Световния пакт за миграцията. Този документ не е юридически обвързващ и има за цел да понижи отрицателните фактори от миграцията, отбраната и интеграцията на мигрантите. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР