Световният еврейски конгрес (СЕК) изрази благодарност към премиера Бойко Борисов

...
Световният еврейски конгрес (СЕК) изрази благодарност към премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Световният еврейски конгрес хвали борбата на Борисов с антисемитизма

Световният еврейски конгрес (СЕК) изрази признателност към премиера Бойко Борисов и българското държавно управление, в лицето на националния координатор за битка с антисемитизма Георг Георгиев, за напъните в битката с омразата и насърчаването на толерантността в България . Това се показва в писмо от вицепрезидента на СЕК Марам Щерн до Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, оповестява Министерски съвет.

" Бих желал да удостоверявам още веднъж пред Вас, че ние от Световния еврейски конгрес високо ценим поддръжката на премиера Бойко Борисов за българската еврейска общественост и неговия ангажимент да се бори против всички прояви на антисемитизъм и други форми на расизъм в България ", се показва в писмото от вицепрезидента на Световния еврейски конгрес, който сплотява повече от 100 еврейски общности.

" Искам да изразя дълбоката ни признателност и почитание към Вашите персонални достижения и ангажираност в битката против омразата и насърчаването на толерантността. От назначението Ви на поста Национален координатор за битка с антисемитизма и за опазване на паметта на Холокоста Вие в действителност работите неуморно, взаимно с българската еврейска общественост и други организации, с цел да следите и да се борите с антисемитизма ", декларира Щерн.
 Даваме 58 330 лв. за образование по антисемитизъм в учебни заведения от Западните Балкани
Даваме 58 330 лв. за образование по антисемитизъм в учебни заведения от Западните Балкани

Министерски съвет даде 232 709 лева на Доверителния фонд към ЮНЕСКО

В писмото Световният еврейски конгрес акцентира солидарността от страна на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителите на Българската православна черква към своите съграждани евреи .

Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес показва своята убеденост , че организацията ще продължи както тясното съдействие със заместник-министър Георгиев, само че по този начин също и показва удовлетворение от изключителното взаимоотношение сред българските институции и формалната представителна организация на евреите в България " Шалом ", в лицето на нейния ръководител доцент доктор Александър Оскар.

В писмото се показва още, че СЕК изрично осъжда и се дистанцира от всички опити да бъдат подкопавани напъните на българското държавно управление и организацията " Шалом ", в взаимната им битка с антисемитизма и езика на омразата .
 България била за образец в Европа в битката против антисемитизма
България била за образец в Европа в битката против антисемитизма

В международен мащаб могат да се взаимстват политики от нас, уверен Георг Георгиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР