Световните първенства по волейбол за мъже и жени вече ще

...
Световните първенства по волейбол за мъже и жени вече ще
Коментари Харесай

Волейболните Мондиали вече ще се провеждат на всеки две години, важна промяна и за Лос Анджелис 2028

Световните шампионати по волейбол за мъже и дами към този момент ще се организират на всеки две години, оповестиха от интернационалната федерация FIVB, откакто утвърдиха календара за надпреварите сред 2025 и 2028 година.

Така идващите два волейболни Мондиала ще се проведат надлежно през 2025-а и 2027-а година, като в тях ще вземат участие общо 32 тима, което е с осем повече по отношение на предходния формат.

До този миг международните шампионати се организираха на всеки четири години, започвайки от 1952-а година.

Освен това ще има смяна и в класирането за Мондиала, като с изключение на домакина обезпечено място ще има и настоящия международен отличник, както и медалистите от континенталните шампионати. Последните 15 участници ще бъдат определяни на база на ранкинга им в международната класация.

От FIVB анонсираха и новия формат на квалификациите за Летните олимпийски игри в Лос Анджелис, като квоти за Игрите в Съединени американски щати ще заслужат петте континентални първенци от шампионатите през 2026-а година, най-хубавите три отбора от Мондиал 2027, които към момента нямат виза за форума, както и трите най-високо ранкирани състава в международната класация. Този формат въпреки всичко занапред би трябвало да бъде одобрен от МОК.

На процедура това ще отстрани олимпийските квалификационнни шампионати, които се организираха в последните години и които също ще бъдат част от програмата на волейболистите по-късно през тази година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР