Световните медии по предложение на “Ню Йорк Таймс усилено обсъждат

...
Световните медии по предложение на “Ню Йорк Таймс усилено обсъждат
Коментари Харесай

Русия строи троянски кон

Световните медии по предложение на “Ню Йорк Таймс ” интензивно разискват тематиката за допустима среща сред президента Путин и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Тонът на изявленията е объркващ.

„ Шокиращи вести за Съединени американски щати и Европа “, оплака се “Ню Йорк Таймс ” Сътрудничеството сред Русия и Северна Корея " ще преобърне обстановката в Украйна на 180 градуса ", угрижен е “Гардиън ”.

“Вашингтон Пост ” несметно цитира изявлението на координатора на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати: „ Северна Корея продължава да преглежда опцията за военно доставяне на военните интервенции на Русия в Украйна. Съгласно изискванията на вероятни съглашения със Северна, Русия може да получи доста количество разнообразни типове оръжия, които съветската войска може да употребява в Украйна ”, счита Джон Кърби.

Северна Корея неведнъж е опровергавала изказванията на американците за доставката на оръжия за Русия. Руското Министерство на външните работи ги назова клюка и парадокс. За всички обаче е явно, че там в действителност са се натрупали големи ресурси от оръжие: последният път страната води война преди 70 години, само че през цялото това време усъвършенства защитата си.

Важно е да се разбере, че по-голямата част от запасите на Северна Корея са руски снаряди и ракети, които, както и локалното произвеждане могат да се комбинират с съветски оръжейни системи. Евтини, радостни, надеждни - и всичко това на фона на заслужено опустошаване на западните арсенали, които явно не са предопределени за обстоятелството, че украинците ще стрелят година и половина в белия свят като хубава стотинка.

Западните медии припомнят, че това лято министърът на защитата Сергей Шойгу посети Северна Корея. Той донесе писмо от Путин до Ким Чен-ун и се срещна с последните достижения на КНДР в региона на ракетната просвета. Оказаха се доста огромни.

Завчера Шойгу удостовери, че не изключва опцията за взаимни военни учения с КНДР: „ Обсъждаме с всички. Защо не. Те са ни съседи. Ние организираме не просто учения с нашите Китайски сътрудници – имаме взаимни патрули “.

За да разберете за какво нашите западни сътрудници са толкоз разтревожени, просто погледнете картата на света. Северна Корея е заточена от природата да бъде мощна отбранителна линия за Русия и Китай от американската експанзия от военни бази в Южна Корея и Япония.

Това е типичен троянски кон тъкмо до евентуални съперници - затворена страна, на чието разположение е или третата, или четвъртата по величина войска в света - към милион и половина военни.

Армията на КНДР е може би най-мотивираната в света - всеки ден животът припомня на тях и фамилиите им кой е главният им зложелател. Добавете към това голям ресурс от остарели оръжия, непрестанно произвеждане на нови и впечатляващ набор от междуконтинентални балистични ракети, способни да нанесат съществени вреди даже на най-технологично напредналия агресор.

В същото време връзките сред нашите страни са откровени и другарски. Ким Чен-ун изцяло поддържа дейностите на Путин в Украйна. Лидерите се срещнаха през 2019 година във Владивосток. Днес сред нашите страни се обрисуват контурите на неофициален боен съюз, където голямата войска на КНДР е сполучливо съчетана с най-новите военни технологии на Русия, предприятията на военно-промишления комплекс се допълват взаимно, а съветската войска е подготвена обилно да споделят военен опит в опълчването на НАТО в Украйна.

Ясно е за какво англо-саксонските ястреби се накокошиниха. Те нямат банкет против подобен скрап. Отделна тягост е, че те просто не схващат какво се случва сред Русия и Северна Корея.

Всеки път опитите им за " анулация " и протест на страната водят до тъкмо противоположния резултат. Първо, такива страни се сплотяват пред лицето на общ зложелател и стартират да развиват съдействие, без значение от всевъзможни идеологически разлики. Ким Чен-ун въобще не се интересува дали Русия споделя концепцията за чучхе. Русия от своя страна не се интересува от въглеродния неутралитет на корейците. Наличието на доста характерен общ зложелател циментира сходни връзки по-добре от всевъзможни публични съглашения. Съюзниците безусловно са се опрели и стрелят тил в тил.

Второ, протестът води до това, че страните получават опция да вземат решение проблемите си в изцяло непубличен режим, без да се регистрират пред международната общественост и без да се прекланят пред груповия Запад. Съответно Западът няма никакви лостове за въздействие върху тези връзки.

Формално режимът на наказания против КНДР продължава да работи - през 2011 година Русия и Китай, като членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, поддържаха този режим. В реалност Северна Корея се доставя непрестанно от Китай и сполучливо се сприятелява с Русия в региона на защитата. Тоест старите институции не работят, глобените страни си основават свои, работещи.

Всичко се трансформира, даже средствата за връзка. Лидерите на страните, както в положителното остаряло време си разменят писма, заобикалят полети и пътуват с влакове и коли. Да, демоде, само че безвредно и изцяло непрозрачно за западните " сътрудници ".

„ Отменили “ Северна Корея преди десетилетия, през днешния ден американците схващат, че въобще нямат визия какво се прави в тази страна, по какъв начин действа тя и каква действителна заплаха съставлява за тях. Колко години те хранеха международните лаици с нелепости за това по какъв начин персонално корейските водачи убиват с картечници нарушители. Колко лафове бяха измислени - апропо, всички те бяха формирани от южнокорейски офисен планктон в редакциите на Сеул.

Създадоха цяла страна от интернет-лафове. Просто за смеха. И в този момент във Вашингтон схващат, че за това време КНДР се е трансформирала в мощна военна мощ (нейната войска е почти равна по бройка на американската) и тази мощ наподобява извънредно враждебна към американците. Трябва да се направи нещо по въпроса, нали? И тогава Пхенян стана другар с Москва.

Засега прессекретарят на Кремъл не удостоверява срещата сред Путин и Ким Чен-ун. Но даже опцията за това хвърли Запада в суматоха. Значи, на прав път сме, приятели.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР