Световните лидери всички страни да се включат в усилията за

...
Световните лидери всички страни да се включат в усилията за
Коментари Харесай

Световните лидери призоваха за общ фронт за борба с глобалното затопляне

Световните водачи всички страни да се включат в напъните за битка с световното стопляне. Призивът бе насочен по време на международна среща за климата и устойчивия напредък. Срещата протича във виртуален формат, а неин хазаин е Южна Корея, съобщи Франс прес.

Форумът ще продължи и на следващия ден. Той се концентрира върху публично-частни партньорства, по-специално в разрастващите се страни.

Сеул наскоро разгласи желание да понижи финансирането на интернационалните планове, в които са забъркани и въглищата и в този момент се пробва да играе по-важна роля в битката с климатичните промени.

" Южна Корея ще изиграе виновна роля, с цел да се трансформира в мост сред разрастващите се и развитите страни ", съобщи при откриването на срещата южнокорейският президент Мун Дже-ин.

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани страните да отстраняват прогресивно зависимостта си от изкопаемите горива, предупреждавайки, че климатичните промени заплашват живота на хората и стопанската система също толкоз, колкото и пандемията от Ковид-19. Призивът на Меркел пристигна малко откакто немското държавно управление одобри по-рано този месец проект за усилване на упоритостите в битката с климатичните промени, като задачата бе реализиране на въглеродна индиферентност още през 2045 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР