Световните лидери се събраха в шотландския град Глагзоу за срещата

...
Световните лидери се събраха в шотландския град Глагзоу за срещата
Коментари Харесай

Борис Джонсън: На света му остава една минута до полунощ!

Световните водачи се събраха в шотландския град Глагзоу за срещата на върха за климата. Форумът се организира на фона на предизвестията на учените, че страните не вършат задоволително за ограничение на нездравословните излъчвания в атмосферата.

Символичният хазаин - английският министър председател Борис Джонсън, съобщи метафорично, че на света му „ остава една минута до среднощ “ що се отнася до битката с климатичните промени.

" Човечеството от дълго време подценява часовника на изменението на климата. На света му остава една минута до среднощ на този часовник на Страшния съд и би трябвало да действаме в този момент ", сподели английският министър председател Борис Джонсън на церемонията по откриването.

На събитието обаче не участват водачите на някои от най-големите замърсители в света като китайския водач Си Дзинпин и съветския президент Владимир Путин.

Говорейки пред Би Би Си, до момента в който международните водачи се събират в шотландския град Глазгоу за Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени, Борис Джонсън посочи, че е нужно да се пристъпи от „ планове към дейности “. Той добави, че съгласно него тази среща е „ сериозен миг “ и че към момента има неустановеност какъв ще бъде крайния резултат.

За първи път английският министър председател удостовери, че не желае да види създаването на плана за нова каменовъглена мина в графство Къмбрия.

Борис Джонсън даде обещание да отпусне в допълнение 1 милиард паунда през идващите четири години в помощ на разрастващите се страни. Правителството по-рано бе подложено на критика за орязването на помощите за чужбина тази година. Властите към този момент признаха, че развитите стопански системи няма да изпълнят изцяло обещанието си от 2009 година да заделят годишно по 100 милиарда $ за по-бедните страни да се борят с климатичните промени.

Загрижеността на Борис Джонсън за изхода от форума в Глазгоу бе споделена тази заран от външния министър Лиз Тръс. Тя сподели за „ Скай нюз “, че чака доста напрегнати договаряния сред международните водачи с прекомерно неразбираем резултат.

По мотив на отсъствието на водачите на Китай и Русия Тръс съобщи, че двете страни са изпратили високопоставени делегации на срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР