Световните либерали се събраха в София на 63-тия конгрес и

...
Световните либерали се събраха в София на 63-тия конгрес и
Коментари Харесай

Световните либерали с конгрес в София. Карадайъ откри форума

Световните либерали се събраха в София на 63-тия конгрес и 75-тата годишнина на Либералния Интернационал с хазаин Движението за права и свободи.

Над 250 посетители от целия свят се събраха в столичния хотел " Балкан ", с цел да очертаят демократичната визия за идващите години и да я опишат в резолюция. На откриването на огромния конгрес участва и целият дипломатически корпус в София.

Скъпи другари, благодаря ви за гостоприемството. Това сподели на български език ръководителят на Либералния интернационал Хакима ел Хаите, откривайки най-висшия конгрес на международните либерали.

Форумът стартира с български национални песни в осъществяване на хор „ Ваня Монева”. Толкова съм въодушевена от тези прелестни певици, че ми се желае да стартира да пея, а не да експортирам одобрение, сподели Хакима ел Хаите, поздравявайки делегатите, посланиците и домакините от Движение за права и свободи, отпред с ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.

Благодаря ви, че сте тук, идвате от толкоз далечни места, с цел да се съберем в София. Името на този град значи и моето име, Хакима значи мъдрост, сподели ръководителят на Либералния интернационал и акцентира, че София е град, в който модерното и историята съжителстват хармонично.

Изкарахме две доста сложни години. В целия си живот не съм очаквала, че думата пандемия ще стане толкоз значима, сподели Хакима ил Хаите, която заяви, че е изгубила в пандемията двама братя.

Подобно на създателите на Либералния интернационал би трябвало да се замислим за идните мрачни времена. Пандемията ни сподели какъв брой взаимно подвластни сме. Никой не може да е в положение на сигурност без останалите хора да са в положение на сигурност, сподели Хакима ел Хаите.

Сега сме очевидци на опустошителна война в двора на Европа. Това е неприятен казус в историята на човечеството. Тази война ще има доста съпътстващи жертви. Европа е комшия на Украйна и тази война заплашва стопанската система на Европа, нейната енергийна самостоятелност, заплашва продоволствената сигурност в Латинска Америка, в Африка. 267 млн. души са в риск от апетит заради тази война. Това не е изолиран спор, сподели още ръководителят на Либералния интернационал.И прикани:

„ Трябва ни многостранен ред, който допуска демократични решения в интерес на света. Ние би трябвало да спечелим тази борба, нямаме различен избор”..

Хакила ел Хаите сложи новите цели пред либералите след края на

войната – силата, климатичните промени, водородните решения.

На откриването приказваха още ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и водачът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР