Световните хотелски вериги Хаят (Hyatt) и Мариот (Marriot) проявяват интерес

...
Световните хотелски вериги Хаят (Hyatt) и Мариот (Marriot) проявяват интерес
Коментари Харесай

"Хаят" и "Мариот" искат да отворят хотели и на Черноморието

Световните хотелски вериги " Хаят " (Hyatt) и " Мариот " (Marriot) демонстрират интерес да изградят свои хотели и на българското Черноморие. Това оповестява министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от пресцентъра си.

Изявлението й е било при откриването на третия интернационален Hotel&Tourism investment forum.

Двете вериги сега построяват хотелите си в София. " Хаят " се чака да отвори порти през идната година на мястото на разрушеното кино " Сердика ". Строителството се забави поради откритите археологически остатъци след събарянето на постройката.

Година по-късно се чака да отвори порти и " Мариот " - в съседство със постройката на КНСБ, в региона на площад " Македония ".

" Хаят " в София е взаимен план с българската " Тера тур сървисиз " ЕООД, зад която стои шефът на " Лукойл България " Валентин Златев.

По време на форума Ангелкова съобщила още, че леглата в 4- и 5-звездните места за настаняване са се нараснали за интервала 2014 - 2017 от близо 121 хиляди на към 150 хиляди, което е към 24% растеж. Луксозните хотели през 2014-а са били 369, а през 2017 са към този момент 418. Това са местата и леглата, които се изчерпват най-бързо при резервациите, и към този момент се резервира лято 2019 година, сочат данните на отрасловото министерство.

Като дял в общия брой на 4- и 5-звездните хотели се падат към 43 на 100 от леглата в местата за настаняване с най-малко 10 кревати в България, като наклонността е за стабилно повишаване, добавя министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР