Световните агенции разпространиха предварително речта, която британският премиер Тереза Мей

...
Световните агенции разпространиха предварително речта, която британският премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

Тереза Мей: Европейците ще могат да останат във Великобритания

Световните организации разпространиха авансово речта, която английският министър председател Тереза Мей ще държи през днешния ден пред Европейския съвет, заяви БНР. Очаква се Тереза Мей да обещае на трите милиона жители на Европейски Съюз, пребиваващи на Острова, допустимо най-хубавите условия след Брексит. Ще отпадне и задължението на европейските жители във Англия да разполагат с цялостна здравна осигуровка (Comprehensive Sickness Insurance), каквато би трябвало да имат понастоящем съгласно разпоредбите на Европейски Съюз. Според авансово публикувания текст на речта тя ще каже:

"Гражданите на Европейски Съюз, които устроиха живота си в Обединеното кралство, имат огромен принос за нашата страна. И ние желаеме те и техните фамилии да останат. Не мога да бъда по-ясна: жителите на Европейски Съюз, живеещи законно в Обединеното кралство през днешния ден, ще могат да останат ".

Очаква се Мей да изрази желание за "гъвкав и креативен " метод в договарянията с Брюксел по отношение на правата на жителите, тъй че полемиките да приключат сполучливо "през идващите седмици ". Мей има намерение да назначи група от компютърни, механически и правни специалисти, която да подсигурява безпрепятствено протичане на процеса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР