Световни имена в пулмологията идват на Осмия конгрес на Българското

...
Световни имена в пулмологията идват на Осмия конгрес на Българското
Коментари Харесай

България събира световни светила на пулмоложки симпозиум

Световни имена в пулмологията идват на Осмия конгрес на Българското сдружение по белодробни заболявания. Форумът ще се организира от 13 до 16 октомври 2022 година в курорта Златни пясъци, оповестиха от сдружението.

Най-високият конгрес на българските пулмолози ще заключи техните научни достижения в региона на лекуването на COVID и пост COVID синдром, ще прегледа и обичайно значими за общността тематики като актуалните способи на лекуване на туберкулоза и астма.

Изтъкнати представители на пулмологичната общественост от Европа, Съединени американски щати и Канада одобриха поканата на съсловната организация за присъединяване във форума. Сред тях са откривателите проф. Майкъл Нидерман, проф. Маркос Рестрепо, проф. Луи Филип Буле, проф. Саломон (Сами) Суиса, проф. Алберто Папи (Alberto Papi), проф. Дейвид Джаксън (David Jackson), проф. Улрих Костабел (Ulrich Costabel).

Специален посетител ще бъде и актуалният общоприет секретар на Европейското респираторно сдружение (мандат 2019-2022) Йоанна Хоростовска (Joanna Chorostowska), която беше впечатлена от активността на българското сдружение по време на честването на 110-годишнината от основаването му и продължава да се интересува живо от достиженията на българските пулмолози.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР