Световната здравна организация заяви, че проучва възможна връзка между COVID-19

...
Световната здравна организация заяви, че проучва възможна връзка между COVID-19
Коментари Харесай

СЗО проучва възможна връзка на COVID-19 с рядко смъртоносно заболяване при деца

Световната здравна организация съобщи, че изследва допустима връзка сред COVID-19 и заболяване, сходно на заболяването на Кавазаки, от която боледуват и умират деца в Европа и Съединени американски щати.
" Първоначалните отчети допускат, че този синдром може да е обвързван с COVID-19 ", сподели шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на виртуален брифинг, призовавайки медиците по целия свят да оказват помощ " по-добре да се изследва този синдром при децата. "
Днес стана ясно, че във Франция е умряло 9-годишно дете със признаци, сходни с заболяването на Кавазаки, записана у млади пациенти, които са били в контакт с новия ковид, предава Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
През последните три седмици в редица страни бяха регистрирани случаи с деца, наранени от заболяване, чиито признаци са сходни с тези на заболяването на Кавазаки. Специалисти настояват, че то е обвързвано с COVID-19. Симптомите са мощна тресчица, коремни болки, стомашно-чревни разстройства, обриви, конюнктивит, инфектиран и издут език.
 
Всичко за ковид следете ТУК. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР