Световната здравна организация заяви, че не е получила съобщения за

...
Световната здравна организация заяви, че не е получила съобщения за
Коментари Харесай

СЗО: Няма регистрирани смъртни случаи, свързани с новия щам на COVID-19

Световната здравна организация съобщи, че не е получила известия за смъртни случаи, свързани с новия вариант на COVID-19 – Oмикрон, съобщи Агенция Франс Прес. Здравната организация събира доказателства за разновидността, до момента в който страните по света се борят да спрат разпространяването му.

" Събираме всички доказателства и в хода на работата ще намерим доста повече. Колкото повече страни не престават да тестват хората и да преглеждат съответно разновидността Омикрон, толкоз повече случаи ще открием, както и повече информация. Надяваме се, че няма да има смъртни случаи ", съобщи представителят на СЗО Кристиан Линдмайер. 

" Омикрон може да е във напредък и да стигнем до миг, в който той да се трансформира в преобладаващ вид. Към този миг обаче най-разпространен си остава Делта разновидността ", акцентира той.

От СЗО обявиха, че ще са нужни няколко седмици, с цел да се получи цялостна картина на трансмисивността и тежестта на прекарването на Омикрон и да се реши по какъв начин имунизациите, тестванията и лекуването се оправят с новия вид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР