Световната здравна организация (СЗО) даде одобрение за спешна употреба на

...
Световната здравна организация (СЗО) даде одобрение за спешна употреба на
Коментари Харесай

СЗО даде одобрение за две версии на ваксината на AstraZeneca

Световната здравна организация (СЗО) даде утвърждение за незабавна приложимост на имунизациите за COVID-19 на AstraZeneca в понеделник, което разреши в някои от най-бедните страни в света, заяви Агенция Франс Прес.
„ Днес СЗО утвърди две версии на имунизацията AstraZeneca-Oxford Covid-19 за незабавна приложимост, като даде зелена светлина тези ваксини да бъдат публикувани в международен мащаб посредством Covax “. Това се споделя в изказване на СЗО, обвързвано с програмата, ориентирана към заслужено систематизиране на нужните медикаменти.
 Ето какъв брой милиарди отидоха за разработка на ваксини против ковид Ето какъв брой милиарди отидоха за разработка на ваксини против ковид
Към февруари т.г. 289 пробни ваксини против Ковид-19 са в развой на създаване, 66 от тях са в разнообразни етапи на клинично изпи...
Двете версии, на които е дадена зелена светлина за утвърждение, се създават от Института за серум в Индия (SII) и в Южна Корея.
„ Страните, които досега най-сетне ще могат да стартират да имунизират своите здравни служащи и популации в риск, допринасяйки за задачата на Covax за заслужено систематизиране на имунизациите “, сподели доктор Мариангела Симао, помощник-генерален шеф на СЗО за достъп до медикаменти.
„ Но би трябвало да продължим да натиска, с цел да отговорим на потребностите на предпочитаните групи от популацията на всички места и да улесним световния достъп. За да създадем това, се нуждаем от две неща - увеличение на индустриалния потенциал и ранното показване на имунизациите от разработчиците за обзор от СЗО. "
Процедурата за включване в листата за приложимост от здравната организация на Организация на обединените нации прави оценка качеството, сигурността и ефикасността на имунизациите за ковид и е причина за ваксини в границите на Covax.
 AstraZeneca удвои облагата си през 2020 година AstraZeneca удвои облагата си през 2020 година
Представители на AstraZeneca, английският производител на ваксина против COVID-19, обявиха, че чистата облага на групата се е нараснала...
Одобрението на СЗО също по този начин разрешава на страните да ускорят личните си регулаторни утвърждения за импорт и използване на ваксини за COVID-19.
Досега имунизацията е единствената друга, получила зелена светлина на СЗО. Ваксините AstraZeneca от Индия и Южна Корея съставляват съвсем всички дози в първата вълна на разпространяване на Covax.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР