Световната здравна организация свиква утре извънредна среща заради появата на

...
Световната здравна организация свиква утре извънредна среща заради появата на
Коментари Харесай

Смъртоносният вирус от Китай се предава от човек на човек

 Световната здравна организация привиква на следващия ден изключителна среща поради появяването на нов вирус в Китай, съобщи ДПА.

СЗО разгласи срещата, откакто специалисти потвърдиха, че коронавирусът, от който са инфектирани над 200 души и който провокира сходна на пневмония болест, може да бъде излъчен от човек на човек. СЗО ще реши на следващия ден дали да разгласи интернационално изключително състояние в областта на публичното здраве.

Здравните управляващи в Китай оповестиха през днешния ден, че четвърти човек е умрял от пневмония в град Ухан след разразяването на новия ковид. Агенциите оповестиха за първи хипотетичен случай в Австралия на новия вирус, открит в Китай.

Мъж, който се e прибрал от Китай в Австралия и у който са следени признаци като тези на мистериозния вирус в Китай, предаващ се сред хората, е подложен в изолираност в дома си, съобщи Франс прес, като се базира на телевизия Ей Би Си.

Мъжът се е прибрал наскоро от китайски град Ухан, където бяха регистрирани множеството случаи на новия ковид, добавя Българска телеграфна агенция.

Здравните управляващи на град Бризбейн, където живее мъжът, чакат резултатите от анализите, които ще потвърдят дали той се е заразил с новия вирус, или не.

Вчера китайски специалист удостовери, че този вирус може да се предава сред хора. Той поражда безпокойствие, тъй като е от същото семейство като вируса на тежкия изострен респираторен синдром, лишил живота на 774 души в интервала 2002-2003 година, от които 349 в Китай и 299 в Хонконг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР