Световната здравна организация ще стартира изследователска мисия в китайския град

...
Световната здравна организация ще стартира изследователска мисия в китайския град
Коментари Харесай

СЗО изпраща изследователски екип в Ухан

Световната здравна организация ще започва изследователска задача в китайския град Ухан идващия месец, в опит да откри по какъв начин новият ковид се е предал от животни на хора, както и дали е зародил по-рано, на друго място, в сравнение с се смяташе в началото.

В изследването, което ще продължи към 4-5 седмици, ще се включват и китайски учени по думите на Фабиан Лиендерц, биолог от немския институт „ Робърт Кох “ и член на екипа на СЗО от 10 души, съобщи „ Гардиън “.

Засега мнозина специалисти считат, че Sars-Cov-2 се е зародил при животни в Китай, най-вероятно прилепи. Първите случаи на инфектирани хора бяха регистрирани през декември предходната година и са свързани с пазар на морски блага. Оттогава над 73 млн. души по света са диагностицирани с вируса, като при към 1.6 млн. изходът е бил съдбовен.

Екипът на СЗО ще прегледа съхраняваните медицински проби отпреди първото известно огнище, с цел да види циркулирал ли е по-рано коронавирусът. Ще бъдат взети и проби от прилепи и други скотски типове, с цел да се наблюдава животното, при което COVID-19 се е появил за първи път.

„ Тогава да забележим къде ще ни отведат следите, дали е различен град, или, в случай че остане Ухан, накъде води това “, изясни Лиендерц. По думите му пазарът в Ухан може да е „ единствено първото мега разпространяване или едно от първите “.

Темата за първоизточника на новия ковид е обект на конспирации и провокира дипломатически разногласия, изключително сред Съединени американски щати и Китай.

През юли СЗО изпрати първия си проучвателен екип в азиатската страна, с цел да помогне да се разбере „ по какъв начин е стартирал вирусът “.

Наскоро китайските управляващи и държавните медии ускориха явна акция с изказване, че COVID-19 не произлиза от Китай, в това число възползвайки се от догатките, че вирусът е зародил по-рано в Италия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР