Световната здравна организация предупреди за възможно увеличаване на разпространението на

...
Световната здравна организация предупреди за възможно увеличаване на разпространението на
Коментари Харесай

СЗО алармира: Тези места крият риск от разпространение на маймунската шарка

Световната здравна организация предизвести за допустимо увеличение на разпространяването на маймунска шарка по време на фестивали и огромни събития, планувани през лятото в Европа, съобщи ДПА.

„ Потенциалът за по-нататъшно предаване през лятото е огромен ", предизвести районният шеф на СЗО за Европа Ханс Анри Клюге.

Според него обаче плануваните за идващите месеци събития и празненства дават и опция „ за повишение на информираността и увеличение на самостоятелната и общностната отбрана " измежду младите, полово дейните и мобилните по света хора.

Според Клюге направените до момента изследвания на случаите на маймунска шарка демонстрират, че огнището в Европа датира от средата на април. Това е най-големият регион, в който се популяризира болестта отвън Западна и Централна Африка, където заболяването е ендемична.

Специалистът е на мнение, че бързото увеличение на болните от маймунската шарка е било подкрепено от премахването на рестриктивните мерки против COVID-19 в по-голяма част от Европа в последните месеци. Въпреки че доста от случаите са свързани със полови контакти, Клюге акцентира, че вирусът може да засегне всеки. 

Тъй като инфекцията не се популяризира по същите пътища като ковид, няма потребност от необятни ограничения за публично здраве, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР