Световната здравна организация предупреди, че случаите на COVID-19 в Европа

...
Световната здравна организация предупреди, че случаите на COVID-19 в Европа
Коментари Харесай

СЗО: Повече дисциплина на Евро 2020, за да няма нова вълна в Европа

Световната здравна организация предизвести, че случаите на COVID-19 в Европа още веднъж се усилват и без дисциплинираност нова вълна е неизбежна. За растежа на новозаразените са съдействали по-големият брой пътувания и събирания, в това число поради Европейското състезание по футбол. Организацията предложи на градовете домакини да затегнат контрола.

Край на 10-седмичния спад на новите случаи на ковид в Европа и 10 % растеж на новозаразените за предходната седмица. Тези данни са в подтекста на новия вид " Делта " и Евро 2020. Според СЗО разхлабването на ограниченията и огромното спортно събитие са съдействали за увеличението на новите случаи. Мачовете се играят в няколко европейски градове, а почитателите следват своите любимци.

" Трябва да следим и какво се случва към стадионите, по какъв начин хората стигат до тях. Пътуват ли на огромни групи? Всеки съблюдава ли ограниченията? Какво става след мачовете, когато феновете напущат стадионите? Гледат ли се всеобщо мачове в заведенията? Ако всичко това се случва, ще има нови случаи, тъй като на тези събирания участват и хора, които не са изцяло имунизирани, а вирусът е тук ", сподели Катрин Смолууд от СЗО в Европа.

Лондон и Санкт Петербург регистрират нарастване на случаите след началото на Европейското състезание по футбол. В тези градове ще се играят и решаващите мачове, като английската столица ще е хазаин на полуфиналите и самия край. Регионалният шеф на СЗО в Европа прикани както почитателите, по този начин и институциите да останат деликатни.

" Нова вълна на хоспитализации и смъртни случаи ще има заради три аргументи - нови разновидности, незадоволителна имунизация, повече събирания. Новата вълна ще пристигна в Европа, в случай че не останем дисциплинирани ", съобщи районният шеф на СЗО в Европа Ханс Клуге.

Според СЗО и Европейската организация по медикаментите имунизациите са ефикасни против " Делта " разновидността, само че когато са сложени две дози. Притеснително е обаче, че към момента 63 % от европейците отсрочват даже първата доза. А през август множеството ограничения в Европа ще отпаднат и ще се засилят пътуванията и събиранията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР