Световната здравна организация посочи, че броят на регистрираните случаи на

...
Световната здравна организация посочи, че броят на регистрираните случаи на
Коментари Харесай

СЗО: Случаите на Covid-19 по света са нараснали с 11% през миналата седмица

Световната здравна организация уточни, че броят на записаните случаи на Covid-19 в международен мащаб се е нараснал с 11% през предходната седмица спрямо миналата седмица, като най-голямото нарастване е било записано в Северна и Южна Америка, оповестява Асошиейтед Прес.

Здравната организация на Организация на обединените нации съобщи в своя седмичен епидемиологичен отчет, оповестен късно във вторник, че има близо 4,99 милиона новосъобщени случаи по света в интервала от 20 до 26 декември.

Европа съставлява повече от половината от общия брой новозаразени - 2,84 милиона, макар че това е нарастване единствено с 3% по отношение на миналата седмица. Освен това в Европа е регистрирано най-високо равнище на заразяване - 304,6 нови случая на 100 000 поданици.

СЗО съобщи, че новите случаи в Северна и Южна Америка са се нараснали с 39% до близо 1,48 милиона, а районът е на второ място във връзка с заразяването със 144,4 нови случая на 100 000 поданици. Само в Съединени американски щати са регистрирани повече от 1,18 милиона случая, което е нарастване от 34% по отношение на миналата седмица.

Съобщаваните нови случаи в Африка са се нараснали със 7% до близо 275 000.

Световната здравна организация уточни, че " общият риск, обвързван с новия вид Омикрон остава доста висок ". СЗО цитира " поредни доказателства ", че Омикрон има преимущество в растежа пред разновидността Делта, който остава преобладаващ в някои елементи от света.

В последния отчет на СЗО се означи, че в Южна Африка е следен спад в заболеваемостта и че ранните данни от тази страна, както и от Обединеното кралство и Дания допускат понижен риск от хоспитализация с Омикрон. В отчета обаче се споделя, че са нужни повече данни, " с цел да се схванат клиничните маркери на тежестта, в това число използването на О2, механична вентилация и смъртността, и по какъв начин тежестта на Омикрон може да бъде повлияна от имунизация и/или предходна коронавирусна зараза ".

СЗО също по този начин заяви, че броят на новосъобщените смъртни случаи в международен мащаб предходната седмица е намалял с 4% до 44 680.

Междувременно броят на инфектираните с ковид се е нараснал в международен мащаб с рекордните 1 222 498 през последните 24 часа, демонстрират данни, събрани от здравните управляващи по света в сряда, като е имало и 6 899 смъртни случая, дължащи се на Covid-19 през същия интервал.

В Европа Испания, Франция, Обединеното кралство, Гърция и Италия бяха маркирани рекордни дневни скокове в броя на новозаразените, до момента в който единствено в границите на Съединените щати беше регистриран скок за последното денонощие от над 500 000 нови случая, въпреки и дължащо се частично на струпване на изостанали данни от обособените щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР