Световната здравна организация издаде предупреждение срещу употребата на два индийски

...
Световната здравна организация издаде предупреждение срещу употребата на два индийски
Коментари Харесай

СЗО би тревога за опасния сироп за кашлица от Индия

Световната здравна организация издаде предизвестие против използването на два индийски сиропа за кашлица, на които се приписва повода за с , оповестява " Франс прес ".

СЗО показва, че продуктите, създадени от индийската Marion Biotech, са " ексцентрични " и компанията  не е предоставила гаранции за техните " сигурност и качество ".

Предупреждението идва, откакто предишния месец управляващите в Узбекистан оповестиха, че минимум 20 деца са умряли след използването на сироп, създаден от компанията под марката Doc-1 Max.

Впоследствие Министерството на здравеопазването на Индия спря производството на продукта, а Узбекистан забрани вноса и продажбата на Doc-1 Max.

От СЗО оповестяват, че анализът на пробите от сиропа в лабораториите за надзор на качеството в Узбекистан е открил " неприемливи количества диетиленгликол и/или етиленгликол като замърсители ".
 Властите в Индонезия лишиха лиценза на две компании, произвеждащи медикаменти
Властите в Индонезия лишиха лиценза на две компании, произвеждащи медикаменти

Те са разследвани поради сироп за кашлица, предизвикал над 100 смъртни случая на деца

Диетиленгликолът и етиленът са токсични за хората при консумация и могат да причинят гибел.

" И двата продукта може да имат позволения за стартиране на пазара в други страни в района. Възможно е също по този начин да са били популяризирани посредством неофициални пазари в други страни или райони ", предизвести СЗО.

Продуктите са " рискови и използването им, изключително при деца, може да докара до съществено пострадване или гибел " , се акцентира в известието.

Marion Biotech е вторият индийски производител на медикаменти, който се изправя пред следствие от регулаторите от октомври насам, когато СЗО свърза медикаменти на друга компания с поредност от детски смъртни случаи в Гамбия и Индонезия.

беше упрекната за производството на няколко токсични медикаменти за кашлица и простуда, довели до гибелта на близо 100 деца.

Жертвите - най-вече на възраст сред пет месеца и четири години , са умряли от

Индия стартира следствие против Maiden Pharmaceuticals, само че по-късно заяви, че следствието е открило, че подозрителните медикаменти са със " общоприетоо качество ".
 Индонезия забрани продажбата на сиропи и течни медикаменти след гибелта на 99 деца
Индонезия забрани продажбата на сиропи и течни медикаменти след гибелта на 99 деца

Установено е, че някои медикаменти съдържат съставки, водещи до остра бъбречна недостатъчност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР