Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе официално

...
Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе официално
Коментари Харесай

Oткриха Световната купа по ски в Банско

Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе публично открита на гала, на която участва съвсем целият град.

Официалните лица, които почетоха събитието на площад " Никола Вапцаров ", включваха министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на туризма Зарица Динкова, кметът на Банско Стойчо Баненски, президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев, изпълнителният шеф на Юлен Мая Христоскова, както и футболната легенда Христо Стоичков, който се радваше на най-възторжени овации от страна на жителите на Банско.

" Състезанията по ски са един самобитен празник на младостта, на здравето и на връзката ни с природата. Точно тук този месец ще отбележим вековния празник на Международната федерация по ски и на Българската федерация по ски. Това е голяма чест за нас ", сподели кметът Банински и пожела на всички спортисти и жители и посетители на Банско да се насладят на идните два спортни дни.

" За мен е голямо наслаждение да участвам на откриването на най-голямото спортно събитие в България за 2024 година. Знам какъв брой е мъчно да се подготвиш за едно такова съревнование и знам през какви страсти минават състезателите. Нека да победи този, който се подготвил най-добре. Такова огромно съревнование не се дава на инцидентни хора и Българската федерация по ски е посочила, че е отличен уредник. Надявам се да ви видя всички на следващия ден горе на пистата ", сподели спортният министър Димитър Илиев.

Официалната стратегия бе съпроводена от концерт на най-популярната национална певица от македонския край Николина Чакърдъкова, както и от кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров.

" Състезателите ще създадат всичко, което би трябвало, с цел да стигнат до успеха. Но желая да подчертая, че тази година е специфична за Българската федерация по ски и за Световната федерация по ски, които стават на по 100 години. Това по никакъв начин не е малко. Ние сме едни от първите в " белите " спортове. Буквално има единствено няколко дни разлика сред основаването на интернационалната федерация и на българската. Ние сме измежду първите 10 страни в света, които се причисляват. По този мотив правя подарък на всички публични лица по един специфичен орден във връзка със стогодишнината на Българската федерация по ски ", съобщи Цеко Минев от трибуната, преди да разгласи Световната купа за открита.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР