Световната икономика все още не е на ръба на глобална

...
Световната икономика все още не е на ръба на глобална
Коментари Харесай

БМР: Световната икономика все още не е на ръба на рецесия

Световната стопанска система към момента не е на ръба на световна криза, счита ръководителят на Банката за интернационалните разплащания (БМР, или BIS) Агустин Карстенс, оповестява БНР.

" Световната стопанска система сигурно се забави, като това закъснение е доста “, уточни Карстенс в изявление за бизнестелевизия Блумбърг. " Има някои модели, които демонстрират, че вероятността от криза се е нараснала, само че това към момента надалеч не е несъмнено ".

Шефът на БМВ въпреки всичко предизвести, че водещите централни банки е належащо да организират фина конфигурация на паричните си и лихвени политики до момента в който те възобновяват стимулиращите стопанската система ограничения, с цел да избегнат натрупването на бъдещи опасности.

" Централните банки би трябвало да бъдат доста умели в политиките си, с цел да реализиран подобаващ баланс. Ако отидем прекомерно надалеч във връзка с негативните лихвени проценти, позволявайки прекалено много търсене на рентабилност, това може да докара до обстановка, при която могат да стартират да се появяват закани за финансовата непоклатимост в бъдеще ", предизвести Карстенс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР