Световната и европейска шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо

...
Световната и европейска шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо
Коментари Харесай

Михамбо планира да участва и в спринта на 100 метра на Олимпиадата в Токио

Световната и европейска шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо (Германия) удостовери, че възнамерява да се състезава и в спринта на 100 метра на Олимпийските игри в Токио следващата година.

" Стартът несъмнено е плануван. Осъзнах, че доста обичам спринта, само че също по този начин би трябвало да работя доста за триумфа ", сподели Михамбо в изявление за " Дер Шпигел ".

View this post on Instagram

Германката господства в скока на дължина предходната година и завоюва международната купа с изключителните 7.30 метра в Доха. Тя беше определена за най-хубава спортистка на годината в Германия, само че знае, че с нейния връх от 11.21 секунди на 100 метра няма да може да стигне до триумфи.

" В спринта има доста положителни девойки. И на интернационално равнище класата е сериозна. Но аз съм стимулирана и го чакам с неспокойствие ", сподели Михамбо.

View this post on Instagram

Първоначално тя планираше да тренира в Съединени американски щати под управлението на Карл Луис, нееднократен олимпийски първенец в спринта и скока на дължина. Но това не се случи заради пандемията от ковид, която също наложи отлагането на Олимпийските игри в Токио за следващата година, а Михамбо продължава да тренира в Германия.

" Аз съм човек, който се концентрира върху идващото нещо. И Съединени американски щати не са на върха в класацията. Просто желая да извлека най-хубавото от всяка подготвителна седмица сега. Научих се в тези времена на пандемия да не дефинирам огромни цели за себе си. Обмислям какво ще върша идната седмица, какъв брой време желая да влагам в образованието си и да изсвирвам на пиано. В момента имам много естествени цели ", съобщи германката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР