Световната футболна централа ФИФА откри дисциплинарно дело срещу Еквадор по

...
Световната футболна централа ФИФА откри дисциплинарно дело срещу Еквадор по
Коментари Харесай

ФИФА може да изхвърли Еквадор от Световното първенство

Световната футболна централа ФИФА откри дисциплинарно дело против Еквадор по сигнал, че тимът е употребявал състезател с нередовна картотека в квалификациите за Световно състезание, случай, който може да докара до изхвърляне на страната от финалите в Катар, заяви АП.

ФИФА ревизира проблема след подадена тъжба от Чили предходната седмица, в която се твърди, че Бирон Кастийо е колумбиец и не е трябвало да му бъде позволено да играе за Еквадор в осем квалификационни мача. Сега тимът рискува да получи служебни загуби, което ще прати Чили на финалите.

Еквадор приключи четвърти в квалификациите на зона Южна Америка и се класира на международното състезание, където попадна в група с Катар, Нидерландия и Сенегал.

Чили приключи седми в квалификациите, само че може да се класира, в случай че получи шест служебни точки от дуелите си против Еквадор.

Разследването на международната централа ще прегледа “обвиненията по отношение на допустима имитация на документи, предоставящи еквадорско поданство на играча”, споделиха от ФИФА.
Решението евентуално ще бъде взето в границите на един месец, преди междуконтиненталните плейофи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР