Световната федерация по бадминтон обяви нов календар за турнирите през

...
Световната федерация по бадминтон обяви нов календар за турнирите през
Коментари Харесай

Сезонът в бадминтона се подновява в началото на август

Световната федерация по бадминтон разгласи нов календар за шампионатите през 2020 година, а Световните серии ще се възобновят с конкуренцията в Тайван от 1 до 6 септември.

Турнирите в Нова Зеландия, Индонезия, Малайзия, Тайланд и Индия бяха пренасрочени с нови дати, а сезонът се възобновява през август с две събития - в Хайдерабад, Индия (11-16 август) и Линшуй, Китай (25-30 август). Финалът на Световните серии в Гуанчжоу (Китай) ще приключи на 20 декември.

"Това е скъсен календар, само че ние сме сигурни, че той дава рамката, която ни разрешава да стартираме още веднъж, когато е безвредно и логистично допустимо това ", споделя в изказване на генералния секретар на международната централа Томас Лунд.

"В този миг е мъчно да се планува по кое време интернационалните ограничавания за придвижване и влизане ще бъдат отстранени в обособените страни. Но ние няма да обновим надпреварите, в случай че не е безусловно ясно, че е безвредно да го създадем ", добави той. Сезонът в бадминтона беше спрян поради пандемията от ковид след края на шампионата от Световните серии през март в Бирмингам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР