Световната дентална федерация предупреди, че зъболекарите по целия свят са

...
Световната дентална федерация предупреди, че зъболекарите по целия свят са
Коментари Харесай

Световната дентална федерация: Кариеси и пародонтози съпътстват пандемията

Световната дентална федерация предизвести, че зъболекарите по целия свят са очевидци на съпътстващи вреди от пандемията за наредбите, предопределени да поддържат здравето на устната празнина, оповестява „ Гардиън “.
Федерацията оповестява за по-висока периодичност на кариеси и по-напреднали болести на венците като пародонтоза.
 Стоматолозите желаят достъп до регистъра на болните от COVID-19 Стоматолозите желаят достъп до регистъра на болните от COVID-19
Стоматолозите желаят достъп до регистъра на инфектираните и боледуващите от Covid-19, с цел да не бъдат подвеждани и да знаят кои пациенти са...
В изказване се споделя, че смяната на процедурите, с помощта на е довела до това някои хора да подценяват миенето на зъбите два пъти на ден, да закусват по-често сред храненията вкъщи и да не посещават зъболекаря, до момента в който не изпитат мощна болежка.
Световната здравна организация заяви, че здравните услуги в региона на устната празнина са измежду най-засегнатите съществени здравни услуги заради пандемията, като 77% от страните оповестяват за частични или цялостни разстройства.
„ Нека го назовем по този начин – това е зъбна злополука “, сподели доктор Герхард Конрад Зебергер, президент на Световната дентална федерация (FDI).
По време на първата вълна от експлоадирането на Covid-19 денталните практики по целия свят бяха принудени да спрат. В продължение на два до три месеца всички стоматологични часове се наложи да бъдат отсрочени или анулирани, като се изключи незабавни лекувания.
 НЗОК задлъжня и към персоналните лекари и стоматолозите НЗОК задлъжня и към персоналните лекари и стоматолозите
Освен към аптеките, към лечебните заведения и към непознати здравни фондове и лечебни заведения, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) задлъжн...
Д-р Мария Фернанда Атуеста Мондрагон, президент на Колумбийската дентална федерация и консултант на FDI, сподели: „ Една от трагичните последствия от пандемията е, че, които не бяха считани за незабавни по време на експлоадирането на пандемията, в действителност станаха незабавни, откакто се наложи да се изчака два месеца, с цел да се потърси лекуване “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР