Световната банка прогнозира скромен икономически растеж за тази година, предадоха

...
Световната банка прогнозира скромен икономически растеж за тази година, предадоха
Коментари Харесай

Световната банка прогнозира скромен икономически растеж от 2,5% за тази година

Световната банка предвижда непретенциозен стопански напредък за тази година, предадоха международните организации, като се позоваха на прогнозите на СБ за 2020 година, оповестени в сряда вечер.

Банката предизвестява, че редица опасности могат да опровергаят прогнозите, в това число опцията за възобновяване на комерсиалната омраза сред двете най-големи стопански системи в света, визирайки Съединени американски щати и Китай, отбелязва Асошиейтед прес.

В обновените прогнози за стопанската система през 2020 година СБ счита, че световната стопанска система ще нарасне с 2,5 %. Това е леко покачване спрямо 2,4-те % предходната година. Но е значителен спад спрямо 3-процентния напредък през 2017 година и 2018 година

Предишните прогнози на банката за миналата година и за актуалната година бяха оповестени през юни. Според тях тогава за тази година се очакваше растежът да е с 0,2 процентни пункта по-висок от оповестения през днешния ден. През юни СБ предвижда за 2020 година напредък от 2,7 %, а за 2021 година напредък от 2,8 %. За 2022 година пък беше плануван тогава напредък от 2,7 %, напомня АП.

Рисковете, които могат да имат отрицателно влияние върху стопанската система, не престават да съществуват. Възстановяването е нежно. Несигурността оказа въздействие върху доверието, търговията и вложенията, които са сериозно значими за растежа, съобщи вицепрецидентката на СБ Джейла Пазарбазиоглу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР