Световната банка повиши прогнозите си за растежа на развиващите се

...
Световната банка повиши прогнозите си за растежа на развиващите се
Коментари Харесай

Световната банка повиши прогнозите си за икономическия растеж на Източна Азия и в частност на Китай



Световната банка увеличи прогнозите си за растежа на разрастващите се стопански системи от Източна Азия и Тихоокоеанския район, визирайки по-силното от предстоящото показване на китайската стопанска система и усъвършенстваните световни вероятности.

Развиващите се стопански системи от Източна Азия и Тихоокеанския басейн се чака да набъбнат с 6,4% през тази година преди да последва известно закъснение до 6,2% през 2018-а година, заяви Световната банка в своя обновен стопански отчет за района. През април банката предвижда по-слаб напредък надлежно от 6,2% за тази и от 6,1% за идната година. За 2091-а година се чака стопанската система в района да нарасне с 6,1 на 100.

Според Световната банка, по-силният напредък на развитите стопански системи, умереното възобновяване на цените на суровините и укрепването на световния търговски напредък, са удобните външни фактори, които ще подкрепят икономическата агресия в района.

Водещата кредитна институция към този момент предвижда, че Китай ще нарасне през актуалната година с 6,7% вместо с 6,5%, какви бяха упованията в предходния отчет от април, преди да последва закъснение на растежа до 6,4% през 2018-а и до 6,3% през 2019-а година предвид на последователното ребалансиране на китайската стопанска система от стопанска система, разчитаща най-много на вложения, към такава, залагаща на по-силно вътрешно ползване.

В останалата част на района, в това число огромните стопански системи от Югоизточна Азия, растежът през 2017-а година също се чака да бъде по-силен, достигайки 5,1% през 2017-а и 5,2% през идната година след икономическа агресия с 4,9% през 2016-а година, показва новият отчет на Световната банка.

Банката обаче прикани страните от района да подхващат структурни промени, които да съумеят да доведат до дълготрайни стопански изгоди. Освен това, основаният във Вашингтон заемодател съобщи, че финансово интегрираната стопанска система на Малайзия и в по-малка степен тези на Индонезия, Тайланд и Филипините остават малко по-изложени на опасности, свързани с обмените равнища на техните валути.

Световната банка също по този начин уточни, че паричните управляващи би трябвало да са подготвени да затегнат паричните и лихвените си политики, в случай че това е целесъобразно от темповете на повишаване на лихвените проценти в развитите стопански системи.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР