Световната банка обяви снощи, че отпуска допълнителни 500 милиона долара

...
Световната банка обяви снощи, че отпуска допълнителни 500 милиона долара
Коментари Харесай

Световната банка отпуска допълнителни 500 милиона долара на Украйна

Световната банка разгласи нощес, че отпуска спомагателни 500 милиона $ на Украйна за покриване на незабавни потребности, съобщи Ройтерс.

Финансирането от Международната банка за възобновяване и развиване, главен инструмент за разпределяне на заеми, е обезпечено от Англия още в края на септември, показват от банката.

Новината идва ден преди днешната конференция в Берлин, отдадена на Украйна, на която политици, специалисти и мениджъри ще обсъдят по какъв начин да възстановят страната след края на войната, която към този момент навлезе в деветия си месец.

" Руската инвазия предизвиква масирани опустошения на инфраструктурата на Украйна, в това число водопроводи, канализация и електрически мрежи, а зимата идва ", съобщи президентът на Световната банка Дейвид Малпас. " Новото финансиране ще подсигурява, че управляващите ще могат да продължат да работят ".

Досега Световната банка е събрала 13 милиарда $ изключително финансиране за Украйна, от които 11,4 милиарда към този момент са отпуснати. Според Киев и Еврокомисията единствено до 1 юни вредите от войната възлизат на 97 милиарда $, а възобновяване й може да коства минимум 350 милиарда $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР