Световната атлетическа федерация IAAF посрещна на нож решението на Федералния

...
Световната атлетическа федерация IAAF посрещна на нож решението на Федералния
Коментари Харесай

IAAF продължава борбата с Кастер Семеня и подобните й

Световната атлетическа федерация IAAF посрещна на нож решението на Федералния съд в Швейцария по проблема с южноафриканската атлетка Кастер Семеня.
 Кастер Семеня: 100-процентова жена съм си
IAAF излезе с решение на 8 май т.г., че атлетки с по-високо равнище на тестостерон в организма или с хиперандрогенизъм като Семеня нямат право да се състезават при дамите в дисциплините от 400 метра до една миля, в случай че не се подложат на хормонално лекуване.

" Няма да ме тъпчат с опиати ", сопна се южноафриканката, която апропо е женена за атлетката Виолет Расебоя, и апелира пред Спортния трибунал, само че апелацията й беше отклонена.

Тя апелира и това решение пред Федералния съд в Швейцария, който го анулира като дискриминационно и й позволи да се състезава. Решението обаче визира единствено нея, само че не и другите сходни случаи.

" IAAF ще пази разпоредбите и правилата на честното съревнование и по тази причина ще спорен решението на Федералния съд. Смятаме, че подхванатата от нас мярка е в полза на отбраната на справедливата конкуренция в женската лека атлетика, а решението в наша изгода на профилирания съд приказва доста ", се споделя в официално съобщение на организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР