Световната антидопингова агенция (УАДА) не допусна нашата боксьорка Стойка Петрова

...
Световната антидопингова агенция (УАДА) не допусна нашата боксьорка Стойка Петрова
Коментари Харесай

УАДА не пусна Стойка Петрова на световното

Световната антидопингова организация (УАДА) не позволи нашата боксьорка Стойка Петрова /54 кг/ до присъединяване на международното състезание за дами в съветския град Улан-Уде, заяви БНР. 

Петрова бе прекратила кариерата си, само че реши да се завърне на кръга, само че с цел да може да взе участие, трябваше да получи позволение от УАДА, защото бе належащо да е минал 6-месецен интервал от отказването.

По тази причина Стойка отпътува за далечния съветски град, с вярата там да дочака зелена светлина за присъединяване, само че такава не бе получена от УАДА. При това състояние тя ще може да се състезава от февруари идната година.

Така нашите представителки на шампионата останаха четири.

Стана ясно, че в първия ден от международното състезание на следващия ден, четвъртък, на кръга ще се качи в категория до 51 кг Габриела Димитрова, а нейна съперничка ще бъде англичанката Тори-Елис Уилeтс.

Станимира Петрова /57 кг/ ще играе в събота против Нейти Петесио (Филипини) или Джуделен Ромеу (Бразилия), които ще се срещнат между тях преди този момент.

Севда Асенова /48 кг/ ще се изправи в понеделник против представителката на Алжир Фатиха Мансури, а същия ден ще започва и Мелис Юнузова /64 кг/ против узбекистанката Мафтунахон Мелиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР